25/1/22

La Nit de la Comunicació homenatja i premia els periodistes i comunicadors ebrencs

La tercera edició de la Nit de la Comunicació, organitzada per la demarcació de les Terres de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha servit un any més per a reunir periodistes i comunicadors, que no s'han volgut perdre l'acte de reconeixement a la trajectòria professional dels vuit homenatjats enguany ni el lliurament del Premi Terres de l'Ebre de Periodisme. Els professionals de la comunicació del territori, acompanyats de familiar i amics, van omplir divendres la sala gran de l'Hotel Corona de Tortosa, on es va fer el lliurament del premi periodístic, l'homenatge als periodistes i mitjans, i la benvinguda als nous membres de la demarcació de les Terres de l'Ebre del CPC.

L'acte d'homenatge a periodistes i mitjans busca reconèixer aquells professionals que al llarg de la seua vida han passat per les redaccions o emissores d'alguns dels mitjans de comunicació ebrencs o que han tingut algun lligam amb el sector periodístic del territori. En esta ocasió van ser homenatjats el periodista Josep M. Arias, president de la demarcació de Tarragona del CPC quan es va constituir la demarcació de les Terres de l'Ebre, i els comunicadors Maria Lluís, de Ràdio Gandesa; Conxita Panisello, de Ràdio Tortosa; Enric Mascarell, que va treballar al Bajo Ebro, Ràdio Tortosa, l'Ebre Informes i Tortosa Televisió; Carlos Pina, que va passar per les redaccions de La Veu del Baix Ebre i de l'Ebre Informes; i Joaquim Roglan, de l'Ebre Informes i de l'Ebre. També va haver-hi un reconeixement per a dos mitjans de comunicació que estan d'aniversari, el setmanari l'Ebre, pels seus 20 anys, i el portal Vinaròs News, pels seus 25 anys. Este últim portal, amb seu a Vinaròs, veu el riu Sénia com un nexe d'unió i no com una frontera, per això sempre ha reservat un espai a l'actualitat de les poblacions catalanes ebrenques pròximes al Maestrat.

A més de posar en valor les trajectòries d'aquests mitjans i professionals, la nit del periodisme ebrenc va servir per a donar la benvinguda als nous col·legiats del CPC a la Demarcació.

VII Premi Terres de l'Ebre de Periodisme

La Nit de la Comunicació ha sigut un any més el marc escollit per a lliurar el Premi Terres de l'Ebre de Periodisme, organitzat també per la demarcació de les Terres de l'Ebre del CPC amb el patrocini de Repsol. En la seua setena edició, el primer premi ha estat per a la sèrie fotogràfica documental Tortosa davant del coronavirus del fotògraf Santi Martorell, publicada al diari digital Aguaita. El jurat, format pels periodistes Daniel Arasa, Fàtima Llambrich, Amparo Moreno, Jordi Duran i Anna Ferràs, ha valorat en este treball "l'aportació documental històrica, el valor testimonial, el compromís social, l'enfocament i la impactant i magistral execució del fotoperiodisme". El reportatge gràfic està repartit en 6 sèries i consta de 210 fotografies.

El segon premi se l'ha emportat la sèrie Efemèrides d'Enric Algueró, publicada a la secció d'Esports del setmanari l'Ebre. En este cas el jurat ha reconegut "el treball de recerca i investigació, el valor documental, la reactualització de la informació, la reinvenció d'un bagatge personal únic i l'aportació a la memòria esportiva del territori".

El tercer premi l'ha guanyat el documental L'illa dels bous dirigit per Guillermo Barberà i produït per Films Nòmades. El jurat ha "per l'originalitat del seu plantejament, per la visió reposada del debat, la perspectiva global i dinàmica de la qüestió, per la diversitat de veus que integra -sobretot de veus femenines- i pel punt de vista inèdit del documentalisme sobre el món taurí de l'Ebre".

La tercera Nit de la Comunicació encara va donar per a més, ja que s'hi va anunciar el guanyador del Micro Daurat del 2021, el comunicador de Ràdio Móra d'Ebre, el morenc Joan Launes. Els Premis Micro, Micro Obert, Micro Tancat i Micro Daurat, es lliuraran en un acte públic a la primavera d'enguany. Finalment, l'actual president de la demarcació de les Terres de l'Ebre del CPC, Josep Baubí, va anunciar que optarà a la reelecció en el càrrec igualment que l'actual degà del CPC, Joan Maria Morros, que va excusar la seua absència a l'acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada