14/4/18

Presenten un nou conte sobre la història de Gandesa dedicat als gegants de la ciutat

El Casal de la Joventut de Gandesa ha acollit aquesta tarda l'acte de presentació d'un nou conte sobre la història de la ciutat, en aquesta ocasió dedicat als gegants, una obra escrita per Marc Jornet amb il·lustracions d'Àngel Cid. Des de fa uns anys, és tradicional que pels volts del Dia del Llibre l'Ajuntament de la ciutat editi un conte infantil per a donar a conèixer aspectes significatius de la història del municipi, una tasca que s'encomana habitualment a l'escriptor i a la pintora esmentats. 

El conte tracta sobre les diferents parelles de gegants que han existit al municipi, com la desapareguda dels Reis i les dos parelles actuals, Gori i Fontcalda, i els cantants Montserrat Caballé i Freddie Mercury. Les il·lustracions dels Reis fetes per Àngels Cid s'han basat en una fotografia antiga, en blanc i negre, que ha aportat un veí de Gandesa, ja que són uns gegants que es van perdre ara fa uns cinquanta anys.

La presentació ha anat a càrrec de Gerard Brulla Mateu, vinculat des dels vuit anys a la Colla Gegantera de Gandesa, i ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Carles Luz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada