Arriba a Catalunya la 6a edició del concurs internacional Garnatxes del Món |
Aquest concurs internacional, que aplega més d'un centenar de professionals de 15 nacionalitats i compta amb la participació de més de 800 vins de diferents països, és de gran importància per al sector vitivinícola català i representa una gran oportunitat per a projectar al món la riquesa de la producció vitivinícola catalana i la diversitat cultural del país. Per aquest motiu, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació hi ha donat suport des del primer moment. La mateixa consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, es va desplaçar personalment a la illa de Sardenya, on es va celebrar l'edició anterior, a recollir el testimoni del Concurs per portar-lo a Catalunya.
Així mateix, es va constituir una comissió organitzadora, encapçalada per la DO Terra Alta, i participada també per l'INCAVI, l'Associació Terra de Garnatxes i el Consell Comarcal de la Terra Alta, que ha estat preparant el programa d'activitats que s'han anat desenvolupant des de l'any passat.
El DARP i l'INCAVI també han assumit l'organització d'una jornada tècnica sobre temes històrics de la garnatxa, temes de tècnics vitícoles i valoració organolèptica dels vins elaborats amb garnatxes, per part de panels de tast de diferents regions europees, que tindrà lloc el divendres 13 d'abril a partir de les 16:20 hores, al Celler Joan Figueres de Gandesa.
El Departament d'Agricultura donarà suport econòmic al concurs amb un ajut de 40.000 €, que s'adreçaran a les activitats de caràcter més tècnic de l'esdeveniment: jornada tècnica, tastos, acompanyament dels participants en les visites a les zones vitícoles del país, així com la recepció de benvinguda a Barcelona dels membres del jurat.
El Concurs Garnatxes del Món es va crear fa cinc anys al Rosselló. Des de llavors s'han celebrat cinc edicions: tres a Perpinyà, una a l'Aragó i la darrera, a Sardenya, de la qual Catalunya va prendre el relleu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada