15/7/14

Aquest dilluns ha tingut lloc a Gandesa el darrer tast de la fase preliminar dels Premis Vinari 2014

Els Premis Vinari han celebrat avui el darrer tast de la fase preliminar, avaluant vins amb DO Terra Alta. Des de quarts d'11h del matí, una desena de professionals entre sommeliers, enòlegs i periodistes, han posat nota als més de setanta vins que s'han presentat al certamen sota aquesta denominació d'origen.

El President del CRDO Terra Alta, Jaume Descarrega, i el Secretari Jordi Rius han donat la benvinguda al panell de tastadors, agraint-los a tots la seva assistència. Rius, que ha manifestat la seva satisfacció pels bons resultats de la Terra Alta en l'edició anterior dels Vinari, ha parlat de la garnatxa blanca, "com la nostra varietat estrella que ha de servir com a punta de llança perquè es coneguin la resta de varietats que treballem a la comarca".


El Consell Regulador també ha comptat amb la visita del Director General de l'INCAVI, Jordi Bort, qui ha emfatitzat la importància d'haver portat els Premis al territori: "És realment un encert que cada territori pugui tastar els vins que s'hi elaboren", ha dit. "El panell de tastadors professionals que hi participen, aporten més rigor i professionalitat al certamen; i d'aquesta manera, la gent del territori també se sent més seu el certamen", ha comentat Bort.

Avui, a més, hi ha hagut la visita especial d'un importador i distribuïdor de vins xinès, Andrew Tan, director de Wine Mall, que justament està aquests dies de visita per Catalunya. Tan ha explicat que ha vingut per conèixer millor el territori i els vins que s'hi elaboren i emportar-se bones referències a la Xina: "Busquem vins a preus raonables i de bona qualitat per introduir-los a les estanteries de les nostres botigues". "Sabem que el nostre client busca qualitat, i aquí a Catalunya la podem trobar", conclou.


Els Premis Vinari d'aquest 2014 continuen el seu recorregut. Ara, que ja s'han tastat tots els vins presentats al certamen, els vins que han obtingut millor puntuació passaran a la fase final que està prevista per al mes de setembre. Els guardonats es donaran a conèixer el dia 10 d'octubre durant la gala de lliurament de premis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada