12/6/13

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, visita la Terra Alta


La directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, va visitar la comarca de la Terra Alta el dimarts passat amb l'objectiu de conèixer de primera mà la realitat del sector a la contrada. L'agenda de la directora general es va iniciar amb una reunió de treball a la seu del Consell Comarcal amb els representants de la institució, encapçalats pel president, Carles Luz,  i de les associacions vinculades amb el turisme de la Terra Alta. La sessió va comptar amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i de la directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació a les Terres de l'Ebre, Mercè Miralles.

El president del Consell Comarcal, Carles Luz,  va fer una exposició de les diferents línies de treball que tira endavant la institució en l'àmbit del turisme. Luz va fer especial esment a l'impuls de l'enoturisme, una aposta que, en opinió del president comarcal, contribueix a valoritzar la producció agrària local i a desenvolupar alhora el sector turístic. Per la seua banda, els representants de les empreses turístiques de la comarca van expressar un seguit de demandes a la directora general. En concret es va palesar la necessitat d'aprofitar la recent declaració de reserva de la biosfera de les Terres de l'Ebre, per la qual cosa es va demanar el suport de la Generalitat per promocionar aquest nou segell de qualitat amb què compta el territori. Altres demanades que es van efectuar des del sector van ser la necessitat d'aprofitar l'actiu de la Via Verda per promocionar la resta d'atractius de la Terra Alta i de millorar la senyalització turística existent a la contrada. També es van posar a sobre de la taula els projectes en què està immers actualment el sector comarcal en matèria enoturística i oleoturística.

La directora general, Marian Muro, va expressar el seu suport a aquestes iniciatives i, alhora, va posar a disposició de la comarca els serveis de l'Agència Catalana de Turisme per tirar endavant accions de promoció. En matèria de senyalització, es va comprometre a estudiar les demandes que se li van fer. Finalment, va manifestar que és voluntat de la Direcció General i del Govern de la Generalitat escoltar el territori i treballar conjuntament, per tal de prendre decisions consensuades amb els municipis i les comarques.

Seguidament, la directora general va visitar el centre d'interpretació 115 dies, a Corbera d'Ebre; el celler cooperatiu modernista de Gandesa, i el balneari de la Fontcalda. Havent dinat, el periple va continuar amb una visita a la Via Verda (estació de Prat de Comte) i una estada a les poblacions d'Arnes i Horta de Sant Joan, municipis inclosos al Parc Natural dels Ports.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada