Hort Arsis és una empresa familiar de Gandesa que elabora conserves artesanes.
‐ La qualitat i originalitat dels seus productes i la política de comunicació on‐line
l'han portat en pocs mesos a gaudir del favor del públic.
A Hort Arsis conserven els sabors de fruites, hortalisses, flors i derivats del raïm,
fent‐ne confitures, gelees, patés i, fins i tot, gominoles. Ofereixen des de les
confitures més tradicionals, com les de préssec, pruna, maduixa o tomàquet, fins a
combinacions molt suggeridores, com les figues amb parmesà, la ceba al romer o el
meló a la menta. De les flors de roses, carbassó, gessamí, clavell, romer i calèndula,
entre d'altres, elaboren unes gelees aromàtiques. En forma de patés presenten
bolets, albergínies i fruits secs. Dels derivats del raïm en fan confitures i gominoles.
Fruites, hortalisses i flors es recullen en el moment òptim de maduració i passen
del camp al pot el més ràpidament possible, per que en conservar‐les retinguin
totes les seves propietats gustatives i olfactives. Així, la producció es limitada i de
temporada.
Les tècniques de conservació són naturals, sense conservants ni colorants, i es
pasteuritzen per garantir‐ne la duració tot i el seu baix contingut en sucre. Les
conserves es comercialitzen en gerretes de vidre tapades amb una tela de colors.
L'artífex d'aquestes "conserves d'autor" és la Diana Valimaña. Ella ha investigat i
experimentat per crear noves conserves partint de receptes de la Terra Alta i de La
Franja, d'on és originaria. Ha fet una síntesi entre tradició i modernitat pel que fa al
producte i ha triat la millor manera d'arribar a tothom: les xarxes socials.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada