13/2/24

El VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges arriba a la Terra Alta

La 8a edició de la Mostra VOC - Festival Òmnium de Curtmetratges 2024, que organitza Òmnium Cultural, arriba per primera vegada a la Terra Alta. Els curtmetratges finalistes de l'edició d'enguany es podran veure en dues sessions: la primera, el dissabte,  17 de febrer al Cinema Club de Bot i la segona, el dissabte, 24 de febrer al Casal Cultural Rossinyol de Vilalba dels Arcs.

La mostra, que durarà un mes, comptarà amb 140 sessions, a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans.  A més, per primer cop, els curtmetratges seleccionats en aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin. "Volem generar i consolidar espais per la presència de la llengua a l'audiovisual, al mateix temps que construïm noves oportunitats per la creació en català", assegura el president d'Òmnium, Xavier Antich.

La mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals com Luxemburg, Montreal, Quito, Brussel·les, Caracas, Edimburg, Ciutat de Mèxic, Madrid, Tolosa, París, Praga, Londres, Nova York, Bogotá i Paranà.

Enguany, el jurat del VOC, que serà l'encarregat d'atorgar un premi pel millor curt documental i un pel millor curt de ficció, valorats els dos en 3.000 €, està integrat per Nathalie Modigliani, co fundadora i co directora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador. Com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s'enduran 1.000 €, respectivament. Finalment, aquesta edició gaudirà del Premi Jurat Jove, fruït de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada