7/4/22

La consellera Alsina lliura el premi Participa a l'Escola a l'Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, visitarà aquest divendres l'Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea. El centre és el guanyador del Premi Participa a l'Escola 2022, en la categoria d'escoles de municipis de fins a 20.000 habitants. La consellera participarà a l'acte de lliurament del premi, que consisteix en 5.500 euros i un diploma de reconeixement.

El Departament d'Acció Exterior i Govern Obert, a través de la Secretaria de Govern Obert, convoca anualment el premi Participa a l'Escola. La iniciativa reconeix els centres de primària o secundària que hagin implementat experiències de participació a l'escola, i que contribueixin a l'apoderament de l'alumnat en la gestió i la vida dels centres.

A Batea, l'Institut Escola Mare de Déu del Portal ha impulsat el projecte 'Fem Cooperativa', que ha consistit en la creació de dues cooperatives escolars gestionades per l'alumnat, dedicades a la promoció dels productes agrícoles de la Terra Alta. A través d'aquesta iniciativa, els estudiants de 3r d'ESO s'han introduït en l'economia social i solidària.

A més, els projectes han tingut un impacte positiu més enllà de l'escola, ja que cada una de les dues cooperatives ha destinat part dels seus beneficis a una entitat social. Concretament, han col·laborat amb l'organització Rebrotem, creada per ajudar als boscos i persones afectades pel gran incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià, i l'entitat Jeroni de Moragas, que treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La primera edició del premi Participa a l'Escola es va produir l'any 2009, i des de llavors s'han valorat més de 300 projectes de centres de primària i secundària. Enguany, els centres guanyadors han estat l'Escola Joan Miró de Barcelona en la modalitat de centres en poblacions de més de 20.000 habitants, i l'Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea en la modalitat de poblacions de menys de 20.000 habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada