4/10/21

Trobada de grups de memòria històrica a Corbera d'Ebre

El passat dos d'octubre es va reunir professorat de diferents grups DEMD d'arreu de Catalunya a Corbera d'Ebre. Els DEMD són grups impulsors de memòria històrica als centres educatius. Els organitzadors érem DEMD-Ebre, Comebe, l'Associació Poble Vell de Corbera d'Ebre i Serveis educatius de la Terra Alta. Els principals objectius van ser fer xarxa entre les persones docents que treballen la memòria a l'aula i compartir l'experiència d'un lloc de memòria tan significatiu com el Poble Vell de Corbera.

La jornada va començar a les 9:00 amb una visita a la Cota 402, lloc de comandament de la 35a Divisió republicana. Posteriorment van presentar la jornada Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic; Antonio Álvarez, alcalde de Corbera d'Ebre; Batiste Forcadell, director del Comebe; Montserrat Perelló, directora dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre i Ramon Grau, subdirector d'Ordenació Curricular.

Fins a l'hora de dinar es van visitar el Centre d'interpretació 115 dies i el Poble Vell.

A la tarda, a l'Església del Poble Vell es van presentar els projectes Sanitat a la Batalla de l'Ebre elaborat per DEMD-Ebre i Comebe i Recuperem junts la memòria de la Terra Alta a càrrec de l'antropòloga Julieta Olaso. Finalment, Felip Puig, investigador del grup de recerca DIDPATRI, va pronunciar la conferència Els soldats oblidats de Gratallops.

La jornada va ser molt profitosa. Les persones coordinadores de DEMD-Ebre Carme Maigí i Lluís Montull van destacar, d'una banda, la nombrosa assistència, atès que a la sessió de la tarda es van aplegar més de vuitanta persones i, de l'altra, l'activa i positiva resposta de les persones participants.

Per acabar, destacar els contactes establerts per docents de diversos DEMD a fi d'efectuar projectes compartits de memòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada