9/7/21

La Terra Alta organitza el segon Casal Jove d’Estiu amb 74 alumnes de tota la comarca

 Avui divendres, 9 de juliol, finalitza el Casal Jove d'Estiu que l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta ha organitzat durant tres dies –del 7 al 9 de juliol– a l'institut Terra Alta de Gandesa. Les jornades, que s'han dut a terme en horari de 9h a 14h, han repetit el format d'èxit de l'any passat amb l'objectiu de facilitar la transició educativa de l'alumnat de Primària a l'etapa de Secundària.

El Casal Jove d'Estiu ha comptat amb l'assistència de 74 nois i noies de la comarca que el curs passat van realitzar els estudis de 6è de Primària i de 1r d'ESO. D'aquesta manera, els més grans s'han convertit en els amfitrions dels que al setembre començaran els seus estudis de Secundària a l'institut de Gandesa.

L'Aliança Educació 360 ha destacat el Casal Jove com una bona pràctica, ja que apropa les activitats de lleure en una edat de transició d'etapa educativa i permet la participació de diversos agents a l'hora de difondre l'activitat com són les escoles, instituts, ajuntaments, EAP, serveis socials del Consell Comarcal i la mateixa Oficina Jove.

El Casal Jove d'Estiu ha anat a càrrec de Punt Sud, una entitat de lleure sense ànim de lucre de Gandesa i amb una trajectòria de més de vint anys que els altres anys també ha gestionat les colònies organitzades pel Consell Comarcal de la Terra Alta. "El projecte Educatiu d'aquest any s'ha basat en el VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu, en les seves sigles en anglès), analitzant totes les variables i preparat plans alternatius per poder dur a terme aquesta activitat amb la màxima garantia de seguretat, tenint en compte les circumstàncies actuals de la pandèmia provocada pel covid-19", assenyala Isabel Ros, presidenta de Punt Sud.

Pel que fa al contingut, aquest any s'ha treballat la igualtat de gènere i la no discriminació del col·lectiu LGBTI amb la col·laboració del SAI Terra Alta. "S'ha realitzat una dinàmica en què es busca l'empatia i el respecte a la diferència, en la qual els joves han estat sotmesos a preguntes o abordatges pel fet de ser heterosexuals. La idea era imaginar un món a l'inrevés per poder entendre les situacions que aquest col·lectiu ha de viure diàriament", indica Pilar Ferrando, una de les coordinadores del Casal Jove d'Estiu.

La part més lúdica s'ha concentrat avui, el darrer dia, amb jocs d'aigua, una marató de selfies i un escape room per tot l'institut, per tal de conèixer al complet tots els espais del centre.

La valoració dels tres dies del Casal Jove d'Estiu del Consell Comarcal de la Terra Alta és molt positiva, tant per als organitzadors com per als participants, ja que ha estat un nexe d'unió entre estudiants per reduir els problemes d'integració del joves que faran el salt a l'institut provinents de les escoles rurals on els grups d'infants són estables durant tota la Primària.

Durant l'activitat, l'alumnat també ha tingut l'oportunitat de conèixer la directora de l'institut, Anna Martín, que els ha desitjat una bona entrada a l'etapa de Secundària al mes de setembre. Ho ha fet acompanyada de Joan Barberà, coordinador territorial de Joventut; Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta; i d'Isidre Sampé i Francesc Sabaté, consellers comarcals de Joventut i d'Educació, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada