12/5/21

El Consell Comarcal de la Terra Alta presenta els resultats dels tallers de diagnosi socioeconòmica de la comarca



El Consell Comarcal de la Terra Alta ha convocat una roda de premsa el proper divendres 14 de maig, a les 18 hores,a l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre, en què es donaran a conèixer els resultats dels tallers de diagnosi socioeconòmica de la comarca que, a través del programa Treball a les 7 Comarques – Terra Alta Més, s'han dut a terme durant el passat mes d'abril.


En el marc d'aquesta presentació, es posaran en comú les propostes sorgides dels sis tallers realitzats de forma virtual amb persones de diferents perfils i vinculades a diferents sectors i segments de població relacionats amb les temàtiques tractades. Així mateix, es donaran a conèixer les conclusions generals de la iniciativa, que hauran de servir perquè el conjunt dels agents i de la ciutadania les puguin assumir.

Els tallers realitzats per obtenir una diagnosi socioeconòmica de la Terra Alta han estat:

-Per què perd població la Terra Alta i quines conseqüències comporta?

-És sostenible el model de desenvolupament comarcal actual? Abordem-ho des de la perspectiva econòmica, social i mediambiental.

-Quina valoració es fa del sector agropecuari i forestal? Quin potencial té i quines són les principals dificultats per desenvolupar la indústria agroalimentària?

-Quins serveis necessitem? Quins factors són clau per augmentar-ne la demanda?

-Quin és el context comarcal per a la retenció i atracció de talent, l'emprenedoria i la innovació social?

-Les polítiques de suport a l'ocupació són les adequades? Hi ha un entorn professionalitzador vers les activitats més clau?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada