25/2/21

L’Oficina Jove de la Terra Alta atén prop de 250 alumnes en matèria d’assessorament educatiu especialitzat

El Servei d'Orientació Educativa (SOE) de l'Oficina Jove de la Terra Alta ha atès, entre els mesos de gener i febrer, prop de 250 alumnes dels centres educatius de secundària de la comarca per tal de fer-los un assessorament especialitzat a l'hora de seguir els seus estudis. Les xerrades s'han fet de forma grupal a l'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut Escola Mare de Déu del Portal i de forma més personalitzada, juntament amb les seves famílies, a l'alumnat de 4t d'ESO del mateix centre. En el cas de l'Institut Terra Alta, totes les sessions s'han realitzat de forma grupal, tant a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, com al de 1r i 2n de Batxillerat.

"És important tenir una informació de qualitat i un bon acompanyament perquè l'alumnat no es perdi en la definició del seu procés formatiu. Amb perdre's, em refereixo a l'abandonament escolar, les dificultats per encarar l'estudi o la desafecció escolar, entre d'altres. Cal treballar perquè la informació que els arriba els proporcioni els coneixements, les competències i les eines necessàries per prendre les decisions més encertades al llarg de la seva formació i, especialment, en els moments de transició educativa o en el trànsit al món professional", explica Núria Sorribes, tècnica del SOE.

El Servei d'Orientació Educativa, que pretén ser una eina de col·laboració i de suport als Departaments d'Orientació dels centres educatius de la comarca, va començar a intervenir de manera presencial i descentralitzada durant el curs escolar 2019-2020 però, amb el confinament, va haver de continuar algunes d'aquestes atencions de forma virtual, prioritzant l'alumnat que es trobava en un moment de transició acadèmica: 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. Finalment, es van fer un centenar d'atencions de forma grupal, individual o amb la presència de la família, on es va tractar tot allò relacionat amb l'orientació acadèmica i professional.

Per aquest curs 2020-2021, el SOE va preveure que totes les accions es duguessin a terme en format virtual per tal d'evitar que cap jove quedés fora del servei. D'aquesta manera, mentre els/les joves es trobaven a l'aula, es realitzava una connexió sincrònica on se'ls proporcionava informació i eines de reflexió i de recerca vers l'àmplia oferta formativa existent.

Aquest servei resta obert a tota la població jove de la Terra Alta mitjançant els diferents canals de què disposa l'Oficina Jove: xarxes socials, correu electrònic o pàgina web www.joveterraalta.org, o també via telefònica o presencial (amb cita prèvia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada