25/1/18

La Borsa de Treball de la Terra Alta duplica el nombre d’ofertes respecte l’any anterior i es consolida com a referent per a la recerca de feina

La Borsa de Treball de la Terra Alta va néixer l'any 2004 amb l'objectiu de millorar els recursos per a la recerca de feina i complementar el servei d'autoocupació existent al Consell Comarcal. Des de llavors, el nombre d'inscrits com a demandants de feina ha anat augmentant progressivament i, de la mateixa manera, el nombre d'ofertes publicades per empreses del territori. 

Així mateix, des de l'Oficina Jove, lloc on s'ubica la Borsa de Treball, també s'ofereix el Servei d'Orientació Ocupacional, que proporciona informació, assessorament i acompanyament als usuaris fins a la seva inserció laboral o millora de feina, i que consisteix principalment a donar suport a la gent que s'acosta a l'Oficina Jove a confeccionar el seu currículum, a fer recerca de feina per internet o a informar-se sobre les formacions al seu abast. 

Actualment hi ha un total de 3.031 persones donades d'alta a la Borsa de Treball que reben periòdicament les ofertes que es publiquen, els cursos que s'organitzen al territori i el butlletí jove mensual amb continguts vinculats a la millora de l'ocupabilitat, programes d'inserció i la Garantia Juvenil, entre altres.  

Aquest passat 2017, però, ha estat un any excepcional quant al nombre d'ofertes publicades, gairebé duplicant les de l'any anterior. Si l'any 2016 van ser 82, el 2017 han estat 158, una xifra rècord des de la posada en funcionament de la borsa. Aquest fet es degut en part a la confiança que les empreses locals tenen amb el servei i també a la diversificació dels canals de difusió, des de les cartelleres físiques fins a la pàgina web, renovada completament l'any 2016, i les xarxes socials com Facebook i Twitter, que han ajudat a donar a conèixer la Borsa de Treball fora de l'àmbit comarcal. De fet, un 55% de les ofertes publicades han estat d'empreses situades a la comarca i un 45% de fora, de les quals la meitat eren de la resta de les Terres de l'Ebre. 

Pel que fa al sectors d'activitat, ha estat la indústria qui ha liderat el nombre d'ofertes amb un total 38, seguida pel sector de l'hostaleria amb 33 i el comerç i serveis a la comunitat amb 22 i 20 respectivament. Es pot destacar que s'han ocupat 41 llocs de treball a Gandesa, 19 a Batea i 14 a Arnes, entre altres, fins arribar a un total de 117 insercions. 

De les persones inscrites durant el 2017, un total de 301, el 77% són de les Terres de l'Ebre, meitat de la Terra Alta i l'altra meitat del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre i el Montsià. És important remarcar que el 34% del total han cursat cicles formatius i el 27% tenen estudis universitaris.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada