3/8/20

El Consell Comarcal de laTerra Alta reactiva la borsa de temporers per a la propera campanya de laverema

El Consell Comarcal de la Terra Alta reactiva la borsa de temporers per al sector agrícola de cara a la propera campanya de la verema que està previst que a la comarca comenci la tercera setmana d'agost. Aquesta setmana, representants de l'ens comarcal s'han reunit també amb el sector agrícola de la Terra Alta, el director dels serveis territorials d'Agricultura, representants de la DO Terra Alta i de l'Oficina Comarcal del DARP amb la finalitat de buscar estratègies per evitar que hi hagi una onada de temporers que arribi a la Terra Alta a la cerca de llocs de treball per a la campanya de la verema.

"La nostra opció passa per activar la borsa de treball temporal que tenim al Consell Comarcal oberta als temporers amb la finalitat que totes aquelles persones de la comarca o de comarques veïnes s'hi puguin apuntar i que els pagesos de la Terra Alta els puguin contractar per a la campanya de la verema. La finalitat és que els treballadors puguin tornar a casa en finalitzar la jornada i que els albergs que acollien els temporers que venien a cobrir la temporada puguin romandre tancats per tal d'evitar contagis i possibles brots de coronavirus", ha indicat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

L'ens comarcal fa una crida a tothom que estigui buscant feina perquè s'apunti a la borsa de temporers que, juntament amb la borsa de la Unió de Pagesos, preveu permetre cobrir la necessitat de mà d'obra, tal com ja es va fer en la temporada de poda. "Segons xifres del sector, es necessiten uns 200 temporers i esperem que ho puguem cobrir amb la borsa de treball del Consell i la de la Unió de Pagesos sense necessitat que hagin de venir temporers de fora. A la vegada, també hem demanat als cellers que potenciïn la verema a màquina per necessitar menys mà d'obra", ha explicat Xavier Galcerà, conseller d'Agricultura del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Sanromà també ha explicat que des  dels departaments de Salut i de Treball també es treballa per tenir unes pautes establertes en quant a mesures de protecció, de distanciament i en el cas que aparegués algun positiu entre els treballadors. "Mirem de consensuar protocols, també de seguiment, per no afectar el treball de la resta de temporers que desenvolupin les seves tasques a les finques o als cellers de la comarca", ha expressat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada