20/6/19

Esquerra presidirà el Consell Comarcal de la Terra Alta gràcies a un pacte històric amb quatre formacions més

Esquerra Republicana encapçalarà el Consell Comarcal de la Terra Alta gràcies a un pacte amb la UPTA, Entesa, la FIC i l'agrupació d'electors Alternativa per Bot. La republicana i futura presidenta del consell, Neus Sanromà, ha explicat perquè s'ha arribat a aquest acord: "Des de que es van crear els consells comarcals, Convergència i Unió, ara Junts per Catalunya, ha liderat el Consell Comarcal de la Terra Alta. Tots els que estem aquí presents entenem que cal trencar aquesta hegemonia i la voluntat del pacte és la voluntat del canvi i apostar per una nova gestió de comarca".

Sanromà també ha destacat que vuit alcaldes donen suport a aquest acord, constituint una majoria absoluta. "És un pacte inclusiu que vol cohesionar a tota la comarca i l'objectiu és ben clar: treballar per tota la nostra gent", ha remarcat la regidora d'Arnes.

A més, Sanromà ha expressat la voluntat de que el consell d'alcaldes tingui una representació "forta i potent" i que les decisions que prengui "es tinguin en consideració i puguin tirar endavant dins del programa del consell comarcal".

Pel que fa a l'organigrama de l'ens és repartirà de la següent manera: Esquerra Republicana comptarà amb la presidència, la primera vicepresidència i sis àrees de treball; la UPTA ocuparà la segona vicepresidència i dues àrees de treball; la FIC, la tercera vicepresidència i una àrea de treball; i Entesa obtindrà la quarta vicepresidència i una àrea de treball.

En referència a les àrees de governació, Esquerra Republicana ocuparà Governació; Recursos humans;  Serveis socials; Obra, serveis i assistència municipal; Cultura, ensenyament i noves tecnologies; i Promoció econòmica i comunicació.

L'UPTA gestionarà les àrees d'Agricultura i Medi Ambient; la FIC, Joventut i esports; i Entesa, Turisme, consum i comerç.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada