7/5/14

El sector del vi inverteix a Catalunya per valor de prop de 25 milions d'euros

 
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va  convocar, el 19 de desembre de 2013, els ajuts destinats a millorar les condicions de producció i/o comercialització i al desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies de productes vitivinícoles. Aquesta nova línia d'ajut va dirigida a les inversions en el sector del vi, en el marc del Programa de suport al sector vitivinícola per als anys 2014-2018, finançada íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), amb l'objectiu d'apostar per estructures de transformació i comercialització adaptades als nous reptes dels mercats.
 
Els ajuts que preveu aquesta línia són de 224 milions d'euros per a tot el període i a repartir entre totes les comunitats autònomes de l'Estat. Val a dir que la participació financera de la Unió Europea (UE) no pot superar el límit del 40% de les despeses auxiliables en el cas de PIMES, i del 20% en la resta de beneficiaris admissibles.
 
En aquesta primera convocatòria, a Catalunya es va sol·licitar 116 ajuts per a la millora de les condicions de producció i/o comercialització i el desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies de productes vitivinícoles, dels quals són elegibles 84 expedients, que preveuen generar una inversió per valor de 24,5 M€.
 
La distribució territorial dels ajuts a Catalunya és de:
 
Demarcació Territorial
Inversions en euros
Barcelona
14.688.286
Girona
1.685.971
Lleida
1.220.794
Tarragona
6.312.589
Terres de l'Ebre
597.602
TOTAL
24.505.242
 
Del total d'expedients presentats per totes les comunitats autònomes, en sortirà la llista definitiva, tenint en compte les disponibilitats pressupostàries del  FEAGA.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada