El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va convocar, el 19 de desembre de 2013, els ajuts destinats a millorar les condicions de producció i/o comercialització i al desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies de productes vitivinícoles. Aquesta nova línia d'ajut va dirigida a les inversions en el sector del vi, en el marc del Programa de suport al sector vitivinícola per als anys 2014-2018, finançada íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), amb l'objectiu d'apostar per estructures de transformació i comercialització adaptades als nous reptes dels mercats.
Els ajuts que preveu aquesta línia són de 224 milions d'euros per a tot el període i a repartir entre totes les comunitats autònomes de l'Estat. Val a dir que la participació financera de la Unió Europea (UE) no pot superar el límit del 40% de les despeses auxiliables en el cas de PIMES, i del 20% en la resta de beneficiaris admissibles.
En aquesta primera convocatòria, a Catalunya es va sol·licitar 116 ajuts per a la millora de les condicions de producció i/o comercialització i el desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies de productes vitivinícoles, dels quals són elegibles 84 expedients, que preveuen generar una inversió per valor de 24,5 M€.
La distribució territorial dels ajuts a Catalunya és de:
Demarcació Territorial | Inversions en euros |
Barcelona | 14.688.286 |
Girona | 1.685.971 |
Lleida | 1.220.794 |
Tarragona | 6.312.589 |
Terres de l'Ebre | 597.602 |
TOTAL | 24.505.242 |
Del total d'expedients presentats per totes les comunitats autònomes, en sortirà la llista definitiva, tenint en compte les disponibilitats pressupostàries del FEAGA.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada