23/4/19

Miquel Aubà: "Tenim un estat que juga en contra de la pagesia catalana"


El candidat al Senat per Esquerra Republicana, Miquel Aubà, ha explicat que "l'estat espanyol juga en contra de la pagesia catalana". Aubà sosté aquesta afirmació amb diverses actituds que ha tingut l'estat envers la pagesia i amb el fet que hi ha temes que "estan contínuament damunt la taula".

Acompanyat de la diputada al Parlament, Irene Fornós; i de l'alcaldable d'ERConstruïm Aldover, Rosalia Pegueroles; el senador aspirant a la reelecció ha desgranat diversos d'aquest temes.

En primer lloc, Aubà ha fet referència a l'impost de la rústica. "Aquesta legislatura seguirem exigint que adeqüi a la realitat el valor de l'impost que l'estat aplica a les construccions  agrícoles i ramaderes en sòl rústic. I, per tant, l'impost que es paga de rústica per aquestes construccions no sigui desproporcionat com avui dia".

El senador ha explicat que tant el PP com el PSOE en comptes d'elaborar una ponència específica sobre les construccions agrícoles i ramaderes en sòl rústic que fixi aquest valor, el que van fer es equiparar-les a la ponència urbana. "D'aquesta manera, de cop i volta l'impost per una bassa de l'hort es va començar a pagar com una piscina", ha destacat Aubà.

Pel que fa als cítrics, durant aquesta legislatura, Miquel Aubà ha entrat diverses peticions per instar al govern espanyol a activar la clàusula de salvaguardada. Aubà ha recordat que el govern espanyol ha aplicat aquest tipus de clàusules en el cas d'altres productes.

El senador republicà ha anunciat: "Portarem al Senat la proposta de crear dins de la Comissió d'Agricultura una subcomissió per tractar el tema del despoblament". Ja que són dos temes, segons Aubà, que van estretament lligats.

Al seu torn de paraula, la diputada al Parlament, Irene Fornós, ha destacat que Esquerra Republicana està "demanant i defensant que es faci una nova regionalització dels fons" de la Política Agrària Comuna (PAC).

La diputada també ha remarcat: "És molt important que la veu de la pagesia de les Terres de l'Ebre estigui present a Madrid, al Congrés dels Diputats amb la Norma Pujol i al Senat amb Miquel Aubà".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada