24/4/19

ERC és el partit amb més candidatures municipals a la Ribera d'Ebre

El 'Butlletí Oficial de la Província de Tarragona' ha publicat avui les llistes provisionals que participaran a les eleccions municipals del pròxim més de maig.

A la Ribera d'Ebre el partit que es presenta a més municipis és ERC, bé directament o a través de la marca blanca Acord Municipal, amb 11 llistes de 14 possibles. La marca blanca del PDECAT, Junts, es presenta a vuit municipis. El PSC o la seua marca blanca es presenta a cinc poblacions. La Federació d'Independents de Catalunya (FIC), a tres. La CUP (Amunt) a Flix i Móra d'Ebre. Convergents (Campos), Ciutadans i el PP només fan llista a Móra d'Ebre. Movem (Comuns), a Tivissa; Primàries per la República, a Rasquera, i a Ascó hi ha dos llistes independents més, a part de la FIC.

En total, quaranta llistes. Destaquen, pel nombre de candidatures presentades, el municipi d'Ascó, amb 6 llistes (tres de les quals independents), i Móra d'Ebre amb set.

Esquerra Republicana ja té assegurades tres alcaldies (Ginestar, Vinebre i la Torre de l'Espanyol) perquè es presenta com a llista única. La llista independent de l'alcalde de Benissanet (ara d'ERC) també és llista única.

ERC és, en principi, el partit que té més opcions a guanyar les eleccions, ja que surt com a llista més ben posicionada  o única en  set municipi (Flix, Garcia, Ginestar. Miravet, Móra la Nova, la Torre de l'Espanyol i Rasquera). El PDCAT surt com a favorit a Móra d'Ebre, la Palma d'Ebre i Tivissa. La FIC té les millors opcions de guanyar a Ascó (Florido) i a Riba-roja d'Ebre (Suárez). Primàries per la República opta a guanyar a Rasquera, tot i que és un municipi de resultat incert, i Arbó (independent) té segura l'alcaldia de Benissanet.

Com a notes més rellevants de la campanya de les municipals a la comarca cal esmentar el passi de l'actual presidenta comarcal, Gemma Carim, del PDCAT a ERC, a Vinebre. El passi de l'actual alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, del PDCAT a la FIC, i el de l'alcalde de Benissanet d'ERC a independent. La candidatura de Salvador Florido, en lloc de J. M Buixeda, com a cap de llista de la FIC a Ascó. El retorn de Santiago Campos a la política municipal a Móra d'Ebre amb Convergents i la candidatura de Xavier Sabaté (PSC) a Flix, són altres al·licients d'estos comicis. També cal destacar la presència d'una marca blanca patrocinada per la CUP per primera vegada a la Ribera d'Ebre i l'estrena de Ciutadans a Móra d'Ebre i el fet que el PP reté una única llista a la capital comarcal.

En definitiva, ERC manté posicions municipals, ja que la baixa de Benissanet la compensa amb la llista única de Vinebre. El PDCAT retrocedix a la segona posició en nombre candidatures arran de la crisi interna del partit a la comarca. El PSC aguanta el desgast del procés, pèrò no té cap opció clara per a obtindre alguna alcaldia. La FIC es perfila com a tercera força municipalista de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada