25/4/19

El PDeCAT continua marcant el pas del municipalisme a la Terra Alta

Dia de publicació de llistes municipals. A la Terra Alta, el PDeCAT (amb la marca blanca Junts) continua liderant el nombre de llistes presentades, amb 11 de 12 municipis. En esta ocasió s'ha escapat Caseres del jou dels exconvergents, població que tindrà un alcalde de la marca blanca d'ERC, Manuel Palau, l'actual batlle, ja que es presenta en solitari.

ERC, a través de les sigles Acord Municipal, ha aconseguit tancar vuit candidatures, si bé no concorre als municipis de Batea, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Bot. 

La resta de forces polítiques de la comarca presenten entre una i tres llistes. És el cas del PSC i la seua marca blanca, que serà present a Prat de Comte, Batea i Gandesa. El PP ha tancat candidatura a la capital, Gandesa, i a Corbera d'Ebre. La Federació d'Independents de Catalunya i els Comuns també presenten dos llistes. Els independents, al Pinell de Brai i a Vilalba dels Arcs, mentre que el partit d'esquerres serà present a Corbera d'Ebre i a la Pobla de Massaluca. A Bot hi ha una agrupació d'electors i a Arnes opta a l'alcaldia una llista de Convergents, amb l'exPDeCAT Sara Gil al capdavant.

En total opten als comicis del 26 de maig trenta llistes als dotze ajuntaments comarcals. Destaquen el Pinell de Brai i Gandesa, amb quatre candidatures cada població, mentre que Caseres i la Pobla de Masaluca (1 llista),i  Bot, Batea i Horta de Sant Joan, amb dos llistes respectivament, són els municipis on hi ha menys candidatures.

A priori, les opcions són bones perquè el PDeCAT  pugui retindre el Consell Comarcal. Els exconvergents ja tenen assegurada l'alcaldia de la Pobla (llista única) i surten com a favorits a Arnes, Horta de Sant Joan, Gandesa i Prat de Comte, on tenen fermes opcions de retindre les alcaldies.

Esquerra, on té les millors opcions, a banda de la llista única de Caseres, és a la Fatarella, el Pinell de Brai i Vilalba dels Arcs, si bé en estes dos darreres poblacions el vot estarà molt disputat. A Gandesa els republicans redoblen l'aposta amb una llista reforçada, encapçalada pel senador Aubà i amb Asun Colom de número dos.

El PSC pot continuar retenint Batea, amb Paladella al capdavant, ja que el degà dels alcaldes de la comarca només tindrà al davant una llista de Junts (PDeCAT) encapçalada per l'actual portaveu de CiU, Joan B. Suñé.

Els Comuns tenen bones sensacions als dos municipis on es presenten, Corbera i el Pinell, ja que encapçalen les llistes els alcaldes actuals.

El PP, sense opcions reals d'obtindre cap alcaldia, aspira a traure representació a les dos poblacions on se presenta, mentre que els Convergents de Sara Gil intentaran esgarrapar algun regidor al seus excompanys del PDeCAT a Arnes, un municipi on tradicionalment la política ha sigut cosa de dos: convergents i republicans.

Els independents (agrupació d'electors) poden governar Bot, ja que encapçala la llista Lluís Agut, alcalde vigent. 

En definitiva, el PDeCAT continua marcant el pas del municipalisme a la Terra Alta enfront d'una oposició poc homogènia ideològicament, fragmentada i dispersa territorialment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada