26/4/19

El Consell Comarcal de la Terra Alta, engega un programa de sensibilització contra la violència masclista a la Terra Alta

El programa de sensibilització per a la igualtat i contra la violència masclista que posa en marxa el Consell Comarcal de la Terra Alta, mitjançant el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), inclou en principi dues accions, una amb el títol "Ens agrada el rosa i el blau, la Igualtat comença avui", que impartirà uns tallers per a la igualtat a l'alumnat de 4t, 5è i 6è de Primària de les escoles dels municipis d'Arnes, Bot, Caseres, Corbera d'Ebre, la Fatarella, Gandesa, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs. A l'hora d'organitzar els tallers s'ha tingut en compte les zones escolars rurals existents: Ports-Algars, Terra Alta Nord, Terra Alta Centre i Gandesa. L'escola es considera un espai fonamental per treballar aquests tipus de valors.

La realització d'aquests tallers compta amb finançament dels municipis participants en el projecte, mitjançant la Secretaria d'Estat d'Igualtat del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, en el marc del Pacte d'estat contra la violència masclista.

Els Tallers els impartirà la consultora MIT, especialitzada en el treball per la igualtat entre les persones.

L'altra acció està organitzada pel SIAD i l'Oficina Jove del Consell Comarcal, la qual finança el projecte. Amb el lema "NO a la violència masclista #LaTerraAltaDiuProu" es pretén sensibilitzar les persones joves, a partir de 14 anys. Aprofitant la celebració de final de curs  els alumnes d'ESO de l'institut Terra Alta de de Gandesa, es vol visualitzar la necessitat del col·lectiu de lluitar per a la igualtat i en contra de la violència masclista. S'instal·larà un espai on les persones joves es podran fer una fotografia, que se'ls donarà en mà, i podran pujar a les xarxes amb l'etiqueta #LaTerraAltaDiuProu. S'entregarà als participants una polsera amb el mateix lema i es repartiran uns fullets informatius.

Es preveu que el projecte que ara s'engega pugui tenir continuïtat en properes edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada