7/3/19

Servei d’Orientació Educativa i Professional a la Terra Alta

Amb l'inici del curs escolar, l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta va engegar el Servei d'Orientació Educativa i Professional. L'objectiu d'aquest programa és orientar i assessorar als alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius sobre les possibilitats educatives i professionals que tenen un cop han acabat l'Educació Secundària Obligatòria.

Escollir un itinerari acadèmic no és una decisió fàcil i sovint genera incerteses. Mitjançant aquest servei es vol donar resposta a tots aquests dubtes, ajudant els joves de la Terra Alta a prendre una decisió tenint en compte l'oferta educativa, el mercat laboral i els interessos i habilitats de cadascú.

Durant els dos primers mesos de 2019 s'han dut a terme els primers tallers d'orientació acadèmica i professional als alumnes de 4t d'ESO dels dos instituts de la Terra Alta. Un total de 86 alumnes han assistit a les diferents sessions que han impartit els propis tècnics de l'Oficina Jove.

Per una banda, el taller ha constat d'una part teòrica, en el qual s'han explicat quines variables s'han de tenir en compte a l'hora d'escollir el futur acadèmic, així com quines possibilitats i novetats presenta el sistema educatiu. D'altra banda, també s'ha realitzat un test d'autoconeixement, amb la finalitat d'ajudar els alumnes a conèixer quins són els seus gustos i preferències per tal de veure quins estudis s'adeqüen més a les seves necessitats i interessos.    

Els alumnes han tingut una bona acceptació del taller tal com ha quedat plasmat a les enquestes de valoració que s'han passat en finalitzar les sessions.

Per últim, ja s'està treballant de cara al tram final del curs acadèmic per fer una intervenció als pares i mares de l'alumnat. La idea és realitzar una sessió informativa amb l'objectiu de donar a conèixer les possibilitats que tenen els seus fills i filles a l'hora d'escollir un itinerari educatiu i així poder orientar i ajudar en la presa de decisions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada