7/3/19

Jornada Solidària de la Terra Alta


La Terra Alta s'està preparant per a la celebració de la Jornada Solidària de la Terra Alta (#peralsvalentsTerraAlta) que tindrà lloc a Gandesa el dia 7 d'abril. La iniciativa sorgeix d'un grup de persones particulars que han decidit organitzar un diumenge carregat d'activitats i música amb l'objectiu de recaptar diners per una causa tan important com és el càncer infantil. Concretament es vol contribuir a la creació del Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, un centre pioner a Europa en l'abordatge d'aquesta malaltia. 

El càncer infantil és, com el d'adults, devastador per a l'infant que el pateix i per a la seva família. El tractament i la investigació tenen un finançament diferent al d'adults, per tant, també necessita les aportacions de persones i organismes. Una altra de les motivacions, i també molt important, és la de fomentar i recuperar valors com la cooperació, la convivència, la solidaritat en comunitat, els petits gestos i, fins i tot, la creativitat. 

La particularitat en la organització d'aquesta jornada solidària és que s'ha fet possible gràcies al canal boca-orella i a les xarxes socials ("Jornada Solidària" al Facebook i "jornadasolidariata" a Instagram), creant-se un efecte "taca d'oli" que està generant una onada de col·laboracions que supera la previsió inicial amb escreix. La crida a ajudar s'ha fet a tots els nivells: públic, privat, empresarial, professional, centres educatius, persones importants del món intel·lectual i artístic i tot tipus de suport individual i col·lectiu que tindrà el seu espai durant aquesta jornada. 

Les activitats previstes al matí són parades i tallers al carrer per a tots els públics i també un tast de vi solidari que tindrà lloc a la magnífica Cooperativa de Gandesa, que enguany celebra el seu centenari. Es podrà gaudir del tast, de l'exposició del centenari i de música en viu. El dia continuarà amb un dinar popular i a la tarda un concert on diversos cantants i grups actuaran de forma totalment desinteressada per la causa. 

L'organització no vol desvetllar encara els detalls de la programació perquè hi ha molts temes oberts i pendents de confirmació. Cada dia sorgeixen noves iniciatives i la llista de voluntaris no deixa de créixer. Aquesta unió és i serà el motor d'aquesta jornada  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada