18/9/17

Catalunya i Aragó exploren les potencialitats cicloturístiques cde la Via Verda

La població matarranyenca de Queretes ha acollit avui una jornada dedicada al potencial del cicloturisme a la Via Verda de la Val de Zafán, un itinerari que transcorre entre la Pobla d'Híxar (Terol) i Tortosa, i que s'allarga fins al Parc Natural del Delta de l'Ebre. La jornada ha aplegat una quarantena de representants d'empreses del sector turístic vinculades a la Via Verda, personal tècnic i representants polítics de la zona, a l'antiga estació de tren de la població turolenca.

Sota el títol de "Via Verda de la Val de Zafán, la nostra oportunitat: cicloturisme a Europa, un mercat en creixement", la jornada ha comptat amb la participació de les direccions generals de Turisme de Catalunya i Aragó, del Patronat de Turisme de Terres de l'Ebre i de representants de les comarques per on transcorre la Via Verda de la Val de Zafán (Bajo Martín, Matarranya i Baix Aragó, a l'Aragó, i Terra Alta i Baix Ebre, a Catalunya), entre els quals hi havia el president comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, i el vicepresident del Baix Ebre, Josep Felip Monclús. Els participants han coincidit a assenyalar la necessitat de treballar plegats per concentrar el màxims esforços possibles per a dinamitzar la Via Verda de la Val de Zafán com a un projecte unitari.El president de la Terra Alta, Carles Luz, ha destacat en la seua intervenció el fet que la comarca de la Terra Alta ha sigut pionera en la dinamització d'un actiu turístic tan rellevant com la Via Verda, una iniciativa que va permetre, posteriorment, ampliar el projecte en els trams de les comarques veïnes del Matarranya el Baix Ebre.

Entre els ponents participants cal destacar la presència dels representants de l'Àrea de Vies Verdes de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, que han explicat, entre altres qüestions, el cas de la Via Verda de l'Oli. També hi ha hagut una representació de les vies verdes de Girona, que ha aportat reflexions sobre la seua experiència, i el responsable de l'agència Rutas Pangea, especialitzada en cicloturisme. Les empreses de la zona també han tingut un espai per explicar els seus projectes i el treball que ja estan desenvolupant per adaptar-se a les necessitats dels cicloturistes. 

En l'organització de la jornada s'han unit diversos ens de planificació i promoció turística per a analitzar en quin moment es troba el cicloturisme a Europa, per a conèixer els diferents exemples de bones pràctiques d'aquesta activitat i per a reflexionar sobre el potencial que pot tindre en un futur la Via Verda de la Val de Zafán. Segons els experts, el cicloturisme és, des de fa temps, un segment amb un important creixement, com demostra el fet que a Europa l'impacte anual d'aquesta activitat es calcula en més de 44.000 milions d'euros, amb 2.300 milions de viatges, dels quals 20,4 milions inclouen pernoctació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada