3/4/17

Aubà: ‘Cal agilitzar el registre de productes fitosanitaris per tenir una agricultura més competitiva, però el PP ho impedeix’


Miquel Aubà ha lamentat que la moció que ha defensat avui el grup d'Esquerra Republicana a la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Senat, on es demanava agilitzar el procediment d'autorització de registre i comercialització de productes fitosanitaris, no hagi prosperat pels vots en contra del PP.
 
Aubà ha manifestat que: 'hem estat l'altaveu del malestar dels agricultors i les empreses fitosanitàries provocat pel retard i col·lapse que pateix el registre de productes fitosanitaris en alguns apartats de la tramitació. Les nostres propostes tenien per objectiu agilitzar el registre de productes fitosanitaris per tenir una agricultura més competitiva però el PP ho ha impedit'.
 
En la seva intervenció el senador ha criticat que 'el retard en el registre i autorització de productes fitosanitaris provoca un desavantatge competitiu del nostre sector agrícola i hortofructícola respecte dels altres competidors europeus, que poden disposar de nous productes i més moderns, abans que nosaltres'.
 
El senador republicà ha recordat que 'l'Estat espanyol és un dels estats europeus on més temps es triga a poder registrar un nou producte fitosanitari, fet que porta el govern a abusar d'algunes vies temporals'. Una d'aquestes vies és l'autorització excepcional d`ús de productes fitosanitaris per un temps limitat. De fet l'estat espanyol s'ha convertit en un dels països que més utilitza aquesta via.
 
Segons Aubà 'si el registre fos àgil i no acumulés els retards que nega el PP, el Ministeri no es veuria obligat a fer servir de manera tan massiva i arbitrària les autoritzacions d'ús excepcional de productes, fet que genera una gran incertesa en l'agricultor perquè no sap mai si a la següent collita li tornaran a autoritzar el seu ús i si el permís arribarà a temps'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada