La comarca del Matarranya serà l'amfitriona del tercer 'Intercanvi professional Tres Territoris' que tindrà lloc el proper 15 de maig. L'intercanvi és una acció que forma part del projecte Tres Territoris, que té com a objectiu promocionar de manera conjunta la comarca dels Ports - Morella, la Terra Alta, la comarca del Matarranya i els seus productes i serveis .
És una acció en la qual participen els agents turístics dels tres territoris per conèixer-se i promocionar els recursos i serveis turístics, la natura, el patrimoni i la gastronomia de cadascuna de les comarques. L'any 2015, es va celebrar el primer intercanvi a Morella; el 2016, la Terra Alta va ser la que va continuar amb aquesta activitat i aquest any, la Comarca del Matarranya és l'amfitriona.
Aquests són els actes de la jornada:
9:00 h: Cafè de benvinguda a l'institut Matarranya. Visita a l'espai de formació professional bàsica i grau mitjà de cuina i restauració.
09:45 h: Passeig per Valderrobres. Nucli antic i castell.
12:00 h: Recorregut a peu per la ruta dels túmuls funeraris ibers.
13:30 h: Visita al poblat iber de Sant Antoni a Calaceit
14:30 h: Dinar a l'ermita de Sant Cristòfol de Calaceit
17:30 h: Visita al municipi de Calaceit.
Aquests són els actes de la jornada:
9:00 h: Cafè de benvinguda a l'institut Matarranya. Visita a l'espai de formació professional bàsica i grau mitjà de cuina i restauració.
09:45 h: Passeig per Valderrobres. Nucli antic i castell.
12:00 h: Recorregut a peu per la ruta dels túmuls funeraris ibers.
13:30 h: Visita al poblat iber de Sant Antoni a Calaceit
14:30 h: Dinar a l'ermita de Sant Cristòfol de Calaceit
17:30 h: Visita al municipi de Calaceit.
Dinar degustació a l'ermita de Sant Cristòfol
Els restauradors i productors del Matarranya s'han bolcat en la preparació del dinar d'aquesta jornada, preparant tapes o petits mossos amb productes del territori. En total, participen en l'elaboració del menjar els següents establiments i productors:
1. Restaurant l'Era de Cretes
2. Font del Pas
3. Fàbrica de Solfa
4. Consolació
5. Virgen de la Fuente
6. Posada Guadalupe
7. Fonda Alcalà
8. Convent 1613
9. Fuente del Miro
10. Parada del Compte
11. Fonda Angeleta
12. Hotel Alquería
13. Hotel Tastavins
14. Torre del Visco
15. Hotel el Salt
16 Hotel Mas de la Costa
17. Racó del Toscá
Productors
Productes del Matarranya:
Mas de Flandí
Cooperativa Sindical de Vall-de-roures
Olis Matarranya
Forn Eva de Calaceite
Démeter de Tastavins
Mas de Torubio
Formatges Freixneda
Cal destacar que l'institut Matarranya s'ha implicat de manera extraordinària, a través del Cicle de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, el cicle de grau mitjà de Serveis i l'FP bàsica de Cuina i Restauració. Els professors han estat els que han assessorat els restauradors del Matarranya que participen en l'esdeveniment i han ofert un servei de tutoria perquè aquests preparin la seva tapa o mos. D'altra banda l'institut Matarranya ha estat el creador d'una nova tapa: es tracta d'una combinació dels productes gastronòmics dels Tres Territoris: el vi, de la Terra Alta; el formatge dels Ports- Morella, i el pernil DO de Terol del Matarranya. Aquesta tapa, anomenada Fusió Tres Territoris podrà degustar-se per primera vegada en el dinar de dilluns.
Així mateix, els estudiants del cicle de Cuina i Hostaleria, supervisats pel professorat, ajudaran als restauradors participants en el servei del dinar.
Després del recorregut pel Matarranya, i abans del dinar, se celebrarà un breu acte a l'ermita de Sant Cristòfol de Calaceit, on es presentarà la tapa fusió i participaran els alcaldes i presidents dels Tres territoris.
Els restauradors i productors del Matarranya s'han bolcat en la preparació del dinar d'aquesta jornada, preparant tapes o petits mossos amb productes del territori. En total, participen en l'elaboració del menjar els següents establiments i productors:
1. Restaurant l'Era de Cretes
2. Font del Pas
3. Fàbrica de Solfa
4. Consolació
5. Virgen de la Fuente
6. Posada Guadalupe
7. Fonda Alcalà
8. Convent 1613
9. Fuente del Miro
10. Parada del Compte
11. Fonda Angeleta
12. Hotel Alquería
13. Hotel Tastavins
14. Torre del Visco
15. Hotel el Salt
16 Hotel Mas de la Costa
17. Racó del Toscá
Productors
Productes del Matarranya:
Mas de Flandí
Cooperativa Sindical de Vall-de-roures
Olis Matarranya
Forn Eva de Calaceite
Démeter de Tastavins
Mas de Torubio
Formatges Freixneda
Cal destacar que l'institut Matarranya s'ha implicat de manera extraordinària, a través del Cicle de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, el cicle de grau mitjà de Serveis i l'FP bàsica de Cuina i Restauració. Els professors han estat els que han assessorat els restauradors del Matarranya que participen en l'esdeveniment i han ofert un servei de tutoria perquè aquests preparin la seva tapa o mos. D'altra banda l'institut Matarranya ha estat el creador d'una nova tapa: es tracta d'una combinació dels productes gastronòmics dels Tres Territoris: el vi, de la Terra Alta; el formatge dels Ports- Morella, i el pernil DO de Terol del Matarranya. Aquesta tapa, anomenada Fusió Tres Territoris podrà degustar-se per primera vegada en el dinar de dilluns.
Així mateix, els estudiants del cicle de Cuina i Hostaleria, supervisats pel professorat, ajudaran als restauradors participants en el servei del dinar.
Després del recorregut pel Matarranya, i abans del dinar, se celebrarà un breu acte a l'ermita de Sant Cristòfol de Calaceit, on es presentarà la tapa fusió i participaran els alcaldes i presidents dels Tres territoris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada