22/5/16

Actes de la Fira del libre Ebrenc i Litterarum

DIMECRES 25 DE MAIG


19.30 h 28a Trobada del Club de Lectura Ribera d'Ebre a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre


DIVENDRES 27 DE MAIG


11.30 h Espectacle De poetes, cançonetes, Toni Xuclà (textos d'Enric Casasses i altres). Lloc: Biblioteca Comarcal (accés exclusiu programadors).


13.15 h Espectacle M. de Roig: paraules d'avui, Mariona Casanovas (textos de Montserrat Roig). Lloc: La Llanterna Teatre. Amb l'assistència d'alumnes d'ESO de l'IES Julio Antonio (accés exclusiu programadors).


16.00 h Espectacle L'amor fora de mapa, Mireia Vives i Borja Penalba (textos de Roc Casagran). Lloc: Biblioteca Comarcal (accés exclusiu programadors).


17.30 h Espectacle Visitacions, Maria Pons (textos de Jesús Moncada i altres). Lloc: La Llanterna Teatre (accés exclusiu programadors).


17.30 h Obertura de la Carpa Llibreria de la 13a Fira del Llibre Ebrenc. Lloc: recinte firal.


17.30 h Obertura del 5è Tapa Fira. Lloc: recinte firal Espai on es podran assaborir tapes amb productes de la zona i beure cervesa Estrella Damm.


18.00-21.00 h Carpa d'activitats lúdiques a partir de la literatura. De 2 a 10 anys. 3 hores. Lloc: Carpa Fira.


18.30 h 1r espai de presentacions de llibres ebrencs amb Ràdio Móra d'Ebre SER. A continuació, «Signa'm lo llibre», signatura de llibres. La gran carpa llibreria de llibres ebrencs comptarà durant mitja hora amb els autors signant llibres. Lloc: Carpa Fira.


Jesús M. Tibau, No és la derrota, sinó el vent, Onada.

Mercè Biosca et al., Aportacions catalanes de Jesús Moncada a la fraseologia catalana, Pagès. Gerard Mercadé (coord.), Miscel·lània del CERE 25, CERE.

Manolo Arrufat, Bolets del Port II, Grup de Recerca Científica de les Terres de l'Ebre.

Agustí Clua, Tardets, Viena Grup la Deriva, Quina temor!, Onada.


19.00 h Espectacle Ramon Llull, d'amor foll, LAI (textos de Ramon Llull). Lloc: Carpa Fira.


23.45 h Espectacle Els plaers, de dos en dos, Cabrera & Bikimel i Llavina & Carabén. Lloc: Llibreria Bassa (accés exclusiu programadors i invitacions Llibreria Bassa).


20.15 h Inauguració oficial de Litterarum, 9a Fira d'Espectacles Literaris i la 13a Fira del Llibre Ebrenc. Lloc: Carpa Fira.


22.00 h Espectacle especial d'Inauguració amb Visitacions, Maria Pons, i Cos, Companyia Cos (textos de Vicent A. Estellés, Blai Bonet i altres). Aquest espectacle s'emetrà en directe per a tot Catalunya (Canal TE i La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya). 23.00 h Tancament del recinte firal al públic.


23.45 h Espectacle Els plaers, de dos en dos, Cabrera & Bikimel i Llavina & Carabén. Lloc: Llibreria Bassa (accés exclusiu programadors i invitacions Llibreria Bassa).

DISSABTE 28 DE MAIG


10.30 h Espectacle Les extraordinàries aventures de Perico Calderer, Micro Troupe (textos de Pere Calders). D'1 a 5 anys. Lloc: Biblioteca Comarcal. Amb l'assistència d'alumnes de les escoles bressol de Móra d'Ebre.


11.00 h Obertura de la Carpa Llibreria de la 13a Fira del Llibre Ebrenc i del 5è Tapa Fira. Lloc: recinte firal Espai on es podran assaborir tapes amb productes de la zona i beure cervesa Estrella Damm.


11.00-14.00 h Jocs tradicionals amb materials reciclats per a tota la família. Lloc: Carpa Fira.


11.00-14.00 h Carpa d'activitats lúdiques a partir de la literatura. De 2 a 10 anys. 3 hores. Lloc: Carpa Fira.


11.00 h 2n espai de presentacions de llibres ebrencs amb Ràdio Móra d'Ebre SER. A continuació, «Signa'm lo llibre», signatura de llibres. La gran carpa llibreria de llibres ebrencs comptarà durant mitja hora amb els autors signant llibres. Lloc: Carpa Fira.

Arturo Gaya, L'Ebre, un riu que fa pujada, Angle.

M. Carme Jiménez, Jornades de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans a Móra la Nova, IEC.

Albert Curto i Laura Tienda, El vapor Anita, Pagès.

Ignasi Revés, Històries de mar de la Costa Daurada i el Delta de l'Ebre, Sidillà.

Paraules Ebrenques, Lo llibre 2, Cossetània.

Assump i Ignasi Blanch, Plats de ma mare, Fil d'Aram.

Miquel Reverté, Defenseu-nos en la batalla, Cossetània.


11.30 h Espectacle Les supertietes, Les Bianchis (textos d'Empar Moliner). Lloc: La Llanterna Teatre. Amb l'assistència d'alumnes de diverses escoles de la Ribera d'Ebre.


12.00 h Vermut literari popular. La Fira convidarà els visitants a un vermut dels cellers de la zona mentre gaudeixen de les activitats i els espectacles. Lloc: Carpa Fira.


13.00 h Espectacle Silvamara poesia, Silvamara (textos de Blai Bonet i altres). Lloc: Carpa Fira.


14.00 h Tancament del recinte firal al públic.


16.00 h Presentació del documental Vehemència i poesia a l'Ebre, a càrrec de QUARKpoesia, sobre l'activitat Poesia als Balcons de Riba-roja d'Ebre. Lloc: Biblioteca Comarcal


17.00-21.00 h. Jocs tradicionals amb materials reciclats per a tota la família. Lloc: Carpa Fira.


17.00 h Espectacle Ombra i silenci, Caja de Resistencia (textos de M. Mercè Marçal). Lloc: La Llanterna Teatre. Amb l'assistència d'alumnes de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre.


17.30 h Obertura de la Carpa Llibreria de la 13a Fira del Llibre Ebrenc i del 5è Tapa Fira. Lloc: recinte firal Espai on es podran assaborir tapes amb productes de la zona i beure cervesa Estrella Damm.


17.30 h Lliurament de premis del 12è Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet per a jóvens ebrencs. Lloc: Carpa Fira.


18.00-21.00 h Carpa d'activitats lúdiques a partir de la literatura. De 2 a 10 anys. 3 hores. Lloc: Carpa Fira.


18.30 h Espectacle El verger de l'Amat, Inspira, Art i Natura (textos de Ramon Llull). Lloc: Casa noble Montagut.


19.00 h 3r espai de presentacions de llibres ebrencs amb Ràdio Móra d'Ebre SER. A continuació, «Signa'm lo llibre», signatura de llibres. La gran carpa llibreria de llibres ebrencs comptarà durant mitja hora amb els autors signant llibres. Lloc: Carpa Fira.


Toni Orensanz, El nazi de Siurana, Ara Llibres.

David Martí, El caçador de bruixes, Edicions 62.

Núria Ibáñez, Els ritmes del delta de l'Ebre, Onada.

Josep Igual, Música secundària, Ciutat d'Amposta.

Mònica Sales, Quan les revistes conten rondalles, PAM.

Cinta Mulet, A la llar de mi, Curbet.

Pere Martí i Joan Miró, El xiquet i el poble perdut, El Solà.



DIUMENGE 29 DE MAIG


10.45 h Espectacle Víctor Català, la senyoreta de l'Escala, Terratrèmol Produccions (textos de Víctor Català). De 3 a 12 anys. Lloc: La Llanterna Teatre.


11.00 h Obertura de la Carpa Llibreria de la 13a Fira del Llibre Ebrenc i del 5è Tapa Fira. Lloc: recinte firal Espai on es podran assaborir tapes amb productes de la zona i beure cervesa Estrella Damm.


11.00-14.00 h Carpa d'activitats lúdiques a partir de la literatura. De 2 a 10 anys. 3 hores. Lloc: Carpa Fira.


12.00 h Espectacle Mestre Ramon i la màquina de pensar, Bernat Soler (textos de Ramon Llull). De 3 a 12 anys. Lloc: Carpa Fira.


12.00 h Vermut literari popular. La Fira convidarà els visitants a un vermut dels cellers de la zona mentre gaudeixen de les activitats i els espectacles. Lloc: Carpa Fira.


12.40 h 4t espai de presentacions de llibres ebrencs amb Ràdio Móra d'Ebre SER. A continuació, «Signa'm lo llibre», signatura de llibres. La gran carpa llibreria de llibres ebrencs comptarà durant mitja hora amb els autors signant llibres. Lloc: Carpa Fira.


Francesca Aliern, Cafè de París, Cossetània.

Cinta Arasa, Les fades són calbes, Jollibre.

Associació de la Dona de la Cava, La cuina dels arrossos del Delta de l'Ebre, Onada.

Jordi Pijoan-López, Els àngels de Sóar, Llibres de l'Índex.

Raimond Aguiló, Sobre el paper, Pagès.

Vicent Pellicer, Diari de natura, Cossetània.





13.15 h 13a Jornada del Llibre Ebrenc. Lloc: Carpa Fira «La cuina a la literatura i del llibre a la taula». Conversa entre Coia Valls, escriptora, i Juanjo Roda, director de la col·lecció La Teca d'Onada Edicions. Moderada per M. Carme Jiménez L'objectiu de la jornada és analitzar com a través de la literatura es poden conèixer els usos i costums culinaris d'èpoques diferents i d'espais territorials diversos, i com la cuina i el menjar sovint es converteixen en protagonistes de pes en les trames de moltes històries que ens arriben de la mà de la literatura.


14.15 h Tancament del recinte firal al públic.


14.15 h Dinar de cloenda + espectacle Poesia en jazz, Divadams (textos de Montserrat Abelló i altres). Lloc: La Llanterna Teatre (inclou el dinar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada