15/9/14

Jordi Miró es converteix en el protagonista de la nova edició de la “Guía del Vino Cotidiano 2014/2015”

La DO Terra Alta i la seva Garnatxa blanca tornen a estar d'enhorabona. Ara és el celler Jordi Miró, situat a Corbera d'Ebre, que ha estat el protagonista de la nova edició de la Guía del Vino Cotidiano 2014/2015, publicada per OpusWine i editora de la revista especialitzada en vins i enoturisme MiVino-Vinum. En aquesta guia es puntuen vins on el seu preu de venda al públic sempre és inferior als 10 Euros.

En la nova edició de la guia s'han puntuat fins un total de 2000 referències i el vi Jordi Miró 2013 Garnatxa blanca ha estat puntuat amb 93 punts com a millor vi jove de l'estat espanyol i millor vi blanc de tota la guia. També cal destacar que el vi Jordi Miró 2013 Garnatxa negra ha estat puntuat amb 90 punts com a sisè millor vi negre jove, empatat amb altres vuit referències.

Aquests reconeixements no fan més que corroborar que la Garnatxa blanca de la DO Terra Alta és una varietat única i molt ben adaptada a la zona de producció. Els vins que s'hi elaboren, expressen el caràcter d'aquesta varietat mediterrània i el terrer rústic de la zona vitivinícola més meridional de Catalunya.

El Consell Regulador seguirà apostant per posicionar la Garnatxa blanca en el lloc que es mereix, i és que cal destacar que el 33% de la producció mundial de Garnatxa blanca està a la Terra Alta, i per tant, el paral·lelisme entre Garnatxa blanca i Terra Alta es converteix en un maridatge d'afinitat evident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada