6/7/14

Inaugurada la nova creu de terme de la Creu Coberta de Gandesa


El passat 6 de juliol es va inaugurar la nova creu de terme de la Creu Coberta, situada a la plaça de Francesc Serres de Gandesa, obra del picapedrer de Vilalba dels Arcs Francesc Xavier Solé. La nova creu substitueix l'antiga, que es va malmetre en desprendre's de la seua ubicació.

La nova creu, esculpida en pedra, consta d'un capitell octogonal on hi ha les imatges els copatrons de la ciutat: sant Gregori bisbe, sant Favià i sant Sebastià, i els sants de devoció gandesana: santa Anna, sant Roc, sant Antoni abat, sant Marc i la beata Magdalena Deona.

A l'anvers de creu (mirant cap a Vilalba dels Arcs) hi ha esculpida la imatge de la Mare de Déu de la Fontcalda, patrona de la ciutat, que resguarda el poble. Als peus de la patrona, l'àngel de Gandesa subjectant l'escut de la ciutat. A l'esquerra, l'àngel del vi, i a la dreta, l'àngel de l'aigua, de l'aigua de la Fontcalda. Al revers de la creu (mirant cap a Gandesa) hi ha el calvari, amb imatges del Sant Crist, la Mare de Déu i Sant Joan. A l'esquerra, un àngel sosté una rama d'oliver i una aixada. A sobre hi ha un altre àngel amb una corona d'espines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada