8/7/14

Agricultura pagarà la part catalana de les ajudes agroambientals del Pla de desenvolupament rural per evitar perjudicis al sector davant la manca d'aportacions de l'Estat

 
El Departament avançarà  4 milions d'euros el pròxim dia 18, cosa que suposa el 55% del que correspon a la Generalitat i la part europea del cofinançament català del PDR 2013
 
Pelegrí: "Davant la manca de resposta de l'Estat, hem aconseguit per primera vegada poder pagar separadament la part catalana per facilitar a les explotacions afectades que puguin disposar al més aviat possible d'aquest suport econòmic"
 
El Departament recorda, però, que el pagament de les ajudes agroambientals, en condicions normals, sempre es fa efectiu l'any següent a la convocatòria d'aquestes ajudes un cop s'ha verificat i acreditat l'aplicació de les mesures agroambientals, especialment a l'arròs, amb la inundació dels camps, que no es pot comprovar i certificar fins al mes de febrer, com a mínim, de l'any següent
 
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) farà efectiu el pròxim 18 de juliol el pagament del 55% de l'import relatiu als ajuts agroambientals per a actuacions en els arrossars corresponents a la convocatòria de l'any 2013.
 
La part dels ajuts que es farà efectiva el 18 de juliol correspon a l'aportació que pertoca fer a la Generalitat de Catalunya a través del DAAM, juntament amb l'aportació que, d'acord amb el percentatge de cofinançament sobre aquesta part, correspon a la Unió Europea mitjançant fons FEADER.
 
No es poden fer efectius els ajuts per l'import total que correspondria en virtut del que preveu l'Ordre AAM/40/2013, de 4 de març, de convocatòria d'aquests ajuts, perquè l'Administració general de l'Estat, a través del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), no ha dut a terme l'aportació que li correspon en virtut de la programació del Pla de desenvolupament rural (PDR).
 
Per tant, a fi d'evitar un perjudici per al sector i facilitar a les explotacions afectades que puguin disposar al més aviat possible d'aquest suport econòmic, el DAAM efectua aquest pagament parcial, que correspon a la seva part i la del cofinançament europeu que pertoca.
 
Es tracta d'una decisió que no s'havia pres mai fins ara, ja que sempre s'havien fet els pagaments de totes les línies dels ajuts emmarcats dins del PDR per l'import total.
 
El DAAM ha estat esperant fins a darrera hora saber si el MAGRAMA faria la seva aportació a través de la Conferència Sectorial de 8 de juliol de 2014, però, com que això no ha estat així, s'ha optat per la solució de pagar parcialment aquests ajuts.
 
L'import que es farà efectiu el 18 de juliol puja a 4 M€, dels quals 1,8 M€ seran aportats per la Generalitat de Catalunya a través del DAAM i 2,2 M€ per la Unió Europea mitjançant els fons FEADER. Això suposa pagar a cada beneficiari el 55% de l'import de l'ajut que li correspon.
 
En el moment que l'Administració general de l'Estat ingressi l'import que li pertoca, que és d'1,4 M€, es podrà fer efectiva als beneficiaris la resta dels ajuts corresponents per aquesta quantia total més el percentatg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada