6/6/13

El president Mas clourà demà el 30 aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya


El president de la Generalitat, Artur Mas, visitarà demà divendres, 7 de juny, la Terra Alta per cloure la celebració del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), presidir la presentació de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera i inaugurar el nou celler de LaFou .

 

El cap de l'Executiu arribarà a Corbera d'Ebre a les 13.30 hores, on presidirà l'acte commemoratiu de la FCAC. Serà rebut pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; pel delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés; per l'alcalde de la localitat, Sebastià Frixach, i pel president de la FCAC Josep Pere Colat.

 

A l'església de Sant Pere del poble vell de Corbera és previst que més de 400 cooperativistes d'arreu del país participin en aquest acte commemoratiu.  Després d'unes paraules de benvinguda a l'Assemblea General de la FCAC per part del seu president, hi haurà un homenatge als socis de les Cooperatives i als que han estat els presidents de l'entitat. Abans dels parlaments es projectarà un vídeo commemoratiu i, tot seguit, tindran lloc les intervencions de l'alcalde de Corbera, del president de la FCAC, i del president de la Generalitat, que clourà l'acte..

 

A continuació, el president Mas participarà en un dinar amb els cooperativistes que hauran assistit a l'acte commemoratiu.

 

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya aplega a més de 250 cooperatives agroalimentàries, a través de les quals dóna servei a uns 75.000 pagesos i 200.000 habitants dels municipis rurals.

 

Ja a la tarda, a la mateixa població de Corbera, el president té previst fer una visita institucional a l'Ajuntament.

 

 

 

Les terres de l'Ebre, Reserva de la Bisofera

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, es desplaçarà fins a Gandesa, on a les  17.10 hores, és previst que presideixi l'acte de presentació de les Terres de l'Ebre com a reserva de la Biosfera, que tindrà lloc al Celler Cooperatiu.

 

A l'acte, hi intervindran l'alcalde de Gandesa, Carles Luz; el coordinador tècnic de l'EbreBiosfera, Josep Aragonès, que presentarà el projecte "Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera" i, tot seguit, es projectarà el vídeo corporatiu de la candidatura EbreBiosfera. El president de la Generalitat clourà l'acte amb el seu parlament.

 

La Unesco va aprovar el passat dia 28 de maig, en el marc de la 25a reunió del Consell Internacional de Coordinació del Programa L'Home i la Biosfera (MAB), aquest reconeixement. En l'actualitat arreu del món hi ha 610 reserves disseminades per 117 països. A Catalunya el Parc Natural del Montseny ja va ser reconeguda l'any 1975 com a Reserva de la Biosfera.

 

La candidatura presentada en aquesta segona ocasió va modificar els seus límits, deixant al marge les zones sota la influència de la planta nuclear d'Ascó.  Inclou 367.729 hectàrees, de les quals un 78% són terrestres i gairebé un 22% marítimes.

 

La visita del cap de l'Executiu acabarà a la localitat de Batea, on a les 18.30 hores té previst visitar l'Ajuntament. A continuació, a les 19 hores, el president Mas inaugurarà el nou Celler LaFou. Després de visitar les noves instal·lacions hi haurà parlaments del director del Celler, Ramon Roqueta, de l'alcalde Joaquim-Josep Paladella, i del president de la Generalitat.  LaFou va néixer l'any 2007 com un projecte que incloïa l'elaboració dels vins, el cultiu  de les vinyes i la construcció d'un nou celler a Batea. Els vins de LaFou formen part de la DO Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada