29/5/13

Inauguració LAFOU CELLER, a Batea




CONVOCATÒRIA DE PREMSA
Inauguració de LAFOU, el nou celler de la D.O. Terra Alta a Batea
Presidirà l'acte el Molt Honorable Senyor Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya

Dia:                      Divendres, 7 de juny de 2013
Lloc:                    LAFOU Celler. Plaça Catalunya, 34. Batea, Terra Alta
Hora:                 19 hores
Assistents:       M. Hble. Sr. Artur Mas i Gavarró, president de la Generalitat de Catalunya
Hble. Sr. Josep M. Pelegrí i Aixut, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
Il·lm. Sr. Joaquim Paladella i Curtó, alcalde de Batea
Sr. Carles Luz, president Consell Comarcal de la Terra Alta
Sr. Xavier Pié Dols, president D.O. Catalunya
Sr. Ramón Roqueta i Segalés, propietari i gerent de LAFOU

Divendres vinent, 7 de juny, LAFOU, el nou celler de la Terra Alta, s'inaugurarà en un acte que presidirà el Molt Honorable Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya. A partir de les 19 hores es presentarà el nou celler, la seva història, el seu procés de restauració i disseny i es mostraran i degustaran en primícia els seus vins.
 LAFOU Celler neix l'any 2007 a Batea, Terra Alta, com un projecte personal d'en Ramon Roqueta Segalés, jove membre d'una família amb llarga tradició vinícola. Entusiasta de la garnatxa i a la recerca del paratge que millor la representés, Ramon Roqueta va escollir la Terra Alta (província de Tarragona) per ser una de les zones vitivinícoles més importants i de més llarga tradició a Catalunya, i pel seu fort potencial i recorregut, que encara no s'ha expressat amb la rotunditat que mereix.
Al contrari que molts cellerers, Ramon Roqueta fuig de convencionalismes i busca la part més tradicional, autèntica i autòctona del celler, motiu pel qual, a l'hora d'establir LAFOU, va escollir una finca rústica de 60 hectàrees on el celler i el vinyer es troben separats per uns pocs  quilòmetres, i en la qual es conrea i elabora una de les varietats més riques i identitàries de la viticultura catalana: la garnatxa, que a la Terra Alta troba la seva màxima esplendor.
Ramón Roqueta dirigeix aquest projecte i el lidera al costat de l'enòleg Joan Soler, la seva mà dreta, i busquen elaborar un vi exclusiu amb la vocació d'emocionar i evocar la grandesa del seu terroir. Tots dos tenen les seves energies i il·lusions posades a LAFOU i treballen, dia a dia, per fer dels vins d'aquest celler un punt de referència a la Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada