La posada en marxa d'aquest servei ha estat possible gràcies a la negociació entre el Departament de Benestar Social i Família i l'Ajuntament de Batea per tal d'accelerar-ne l'obertura. La manca de disponibilitat pressupostària actual ha obligat a adaptar la fórmula de finançament per tal de concertar places "amb l'objectiu de prioritzar l'atenció a les persones", ha explicat la consellera.
La solució ha passat per aplanar la inversió del Departament, que cobreix gairebé quatre milions d'euros del cost de la construcció i equipament de la residència. Enlloc de costejar aquesta quantitat en 10 anys, com estava previst inicialment, la Generalitat ho farà en 13 de manera que s'alliberen uns recursos que han permès concertar ja 30 places públiques des del passat 17 de desembre.
Durant la seva visita, la consellera s'ha referit a l'augment de l'esperança de vida com una de les grans consecucions assolides en els darrers temps, quelcom que, segons ha dit, "s'ha convertit en un dels reptes més importants i a la vegada apassionants que hem d'abordar els governs i les societats europees". Per tant, ha afegit, "això ens obliga a repensar les polítiques socials, i el fet que estem vivint uns moments de crisi econòmica important ens obliga encara més a buscar noves fórmules d'actuació".
La consellera ha celebrat, en aquest sentit, que el diàleg i el consens amb l'Ajuntament de Batea "ens hagin permès estar avui inaugurant aquest servei en aquesta jornada festiva. Les polítiques socials necessiten més que mai del diàleg i del consens".
La consellera ha recordat que el servei que ofereix la Residència de Gent Gran de Batea se suma a la tasca que ja venia realitzant la Fundació Terra Alta Segle XXI, "una fundació sense ànim de lucre que treballa des de l'any 2001 per cobrir les necessitats de la gent gran en una comarca amb l'índex d'envelliment més alt de Catalunya".
Finalment, la consellera ha desitjat a tots els assistents unes bones fires d'hivern.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada