23/11/12

Trenta participants a la Jornada Tècnica Garnatxa Blanca, Vi per Excel·lència de la Terra Alta


Avui ha tingut lloc al Casal de la Joventut de Gandesa la jornada tècnica Garnatxa Blanca, Vi per Excel·lència de la Terra Alta, destinada a donar a conèixer als agents locals vinculats al turisme els vins dels cellers de la de nominació d'origen i les característiques típiques dels vins de garnatxa blanca.

Hi han assistit una trentena de representants de cellers de la comarca, allotjaments, restaurants, empreses de serveis turístics i pagesos a títol individual. En el decurs de la jornada, els especialistes participants han presentat ponències al voltant d'aquesta varietat de raïm tan característica de la Terra Alta, ja que es calcula que un terç de la producció mundial de garnatxa blanca es conrea a la comarca.

El Consell Comarcal, en qualitat de beneficiari d'un ajut per desenvolupar el Programa "Pla de Treball a les 7 comarques" ha estat l'organitzador de la jornada, en el marc d'un seguit d'actuacions que està portant a terme per valoritzar els recursos de la contrada i el turisme. En aquest sentit, està tirant endavant  un estudi sobre la "Competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta, garnatxa blanca 2012" i el "Pla director de l'enoturisme a la Terra Alta". A punt de finalitzar els treballs que estan realitzant les entitats redactores de la Universitat Rovira i Virgili, es va creure convenient celebrar aquesta jornada per avançar al sector alguns dels resultats assolits.

El programa de la jornada ha estat el següent:

9:00 h: Inauguració: Sr. Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta.

9.15 h - 9.30 h: Importància i distribució de la garnatxa blanca, Sr. Jordi Rius, secretari del Consell Regulador de la DOTA.

9.30 h - 10.30 h: Pla director de l'enoturisme a la Terra Alta. Resultats de la diagnosi, Srs. Jaume Salvat i Joan Vaqué (Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics, URV).

10.30 h - 11.00 h: Pausa i cafè.

11.00 h a 11.45 h: Des de la restauració al territori, l'experiència del Celler de l'Aspic al Priorat, Sr. Toni Bru, restaurador del Celler de l'Aspic a Falset.

11.45 h a 12.45 h:  Tipificació de la garnatxa blanca, Sra. Maite Edo, i degustació de tres estils de vins de garnatxa blanca 100%, Sra. Montse Nadal (Grup de Recerca en Vitivinicultura, URV).

12.45 h a 13.30 h: Presentació dels cellers productors de garnatxa blanca 100%. Els vins dels cellers assistents a la jornada estaran classificats en 3 grups d'estils diferents i es podran degustar pels assistents.

13.30 h: Cloenda: Sr. Jaume Descarrega, president del Consell Regulador de la DOTA.

Aquesta activitat forma part de les accions que tira endavant el programa Terra Alta+, una acció subvencionada per Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball a les 7 Comarques i subvencionada pel Fons Social Europeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada