La seu de la Cambra de Comerç de Tortosa s'ha acollit, avui 9 d'octubre, a les 10.30 h, l'acte de presentació de la IV edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, a càrrec dels presidents del Consell Comarcal de la Terra Alta, del Consell Regulador de la DO Terra Alta, del Consell Regulador de la DOP Oli de Terra Alta i de la presidenta de l'Associació d'hostaleria i restauració de la Terra Alta. També s'ha comptat amb la presència de diferents representants dels restaurants, de responsables de cellers i almàsseres de la comarca i dels allotjaments de turisme rural que en aquesta edició de les jornades també hi col·laboren.
El Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la comarca, els consell reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta, i amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han preparat plegats per a aquest any 2012, des del 20 d'octubre al 25 de novembre, la celebració d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.
En aquesta edició s'hi han sumat un total de 19 restaurants de la comarca, els quals oferiran als seus clients uns menús especials on la base del plat principal serà la carn de corder i d'altres productes agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i l'oli, tots dos emparats per les respectives denominacions d'origen. Amb el menú podem degustar l'oli emparat per la DOP. Les persones que facin un menú de corder rebran d'obsequi un imant de nevera especialment dissenyat per a l'ocasió.
La principal novetat d'enguany és la participació de 10 establiments d'allotjament a les Jornades del Corder, els quals oferiran una rebaixa del 15% en el preu de les pernoctacions d'aquelles persones que acreditin haver consumit un menú en algun dels 19 restaurants que secunden aquesta iniciativa gastronòmica. Tot plegat contribuirà a consolidar i engrandir una activitat que any rere any aconsegueix més ressò i participació entre els veïns de la comarca, de les comarques veïnes i dels visitants en general.
Per promocionar les Jornades i per informar els clients, s'ha editat una guia de 32 pàgines on es fa l'explicació de cadascun dels menús, dels restaurants i dels establiments d'allotjament, del preu dels àpats, etc. La publicació es complementa amb informació turística sintètica referida a les característiques de la cuina del corder, la Ruta de l'Oli i l'oferta enoturística de la Terra Alta, amb la qual cosa es vol animar els comensals a arrodonir l'àpat amb una visita a algun municipi o indret característic de la contrada.
D'altra banda, dins del marc d'aquestes IV Jornades, i continuant una iniciativa engegada l'any passat, s'ha volgut tenir en compte la tradició gastronòmica terraltina de les punxades: el petit aperitiu a base d'elements gastronòmics diversos (truita, embotits, salaons...) que hom fa a mitja tarda tot fent petar la xerrada al voltant d'una copa de vi o d'alguna beguda refrescant. Durant la Festa del Vi que se celebrarà a Gandesa del 2 al 4 de novembre es podran degustar diferents elaboracions i varietats de punxades presentades per alguns dels restaurants participants a les IV Jornades Gastronòmiques del Corder.
El tret de sortida d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta serà el dia 18 d'octubre, a les 19.00 hores, amb la presentació oficial al Celler Cooperatiu de Gandesa, per part del Sr. Isidre Gironès, restaurador natural del municipi de Batea, amb 58 anys d'experiència en el sector de l'hostaleria, i propietari del prestigiós Restaurant Ca l'Isidre, ubicat al carrer de les Flors, 12, de Barcelona. Anteriorment, el dia 11 d'octubre, a les 11.00 h, es farà una presentació de les Jornades a la seu de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada