La seu del Consell Comarcal de la Terra Alta ha sigut l'escenari avui de la presentació de dos iniciatives del projecte Terra Alta+, inclòs al programa Treball a les 7 Comarques. Es tracta d'un projecte per a millorar la competitivitat del sector vitivinícola a través de la varietat garnatxa blanca, presentat per Montserrat Nadal, doctora en Ciències Biològiques, i d'un pla director de l'enoturisme a la comarca, presentat per Jaume Salvat, responsable d'Enoturisme del Grup de Recerca de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L'acte ha comptat amb la presència de 25 representants del sector del vi de la Terra Alta i dels presidents de les associacions de Turisme Rural i d'Hostaleria comarcals.
Montserrat Nadal, de la URV, ha fet esment de la millora vitivinícola que s'ha produït a la zona i va indicar que el projecte que ara s'executarà és la continuació d'un d'anterior, del 2011. Es tracta de potenciar el vi fet amb la varietat de raïm garnatxa blanca, ja que la major part de la producció mundial d'aquest raïm es concentra a la Terra Alta.
D'altra banda, Jaume Salvat ha explicat que l'enoturisme és una de les activitats t amb més potencial de creixement a la Terra Alta. La comarca disposa de 45 cellers (22 de visitables), 58 allotjaments, 437 activitats enoturistiques, 26 restaurants, 7 agrobotigues i 14 museus, la qual cosa significa, en opinió del tècnic, que hi ha un bon potencial a la zona.
El projecte Terra Alta+ és una acció de desenvolupament inclosa al programa Treball a les 7 Comarques, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).
Montserrat Nadal, de la URV, ha fet esment de la millora vitivinícola que s'ha produït a la zona i va indicar que el projecte que ara s'executarà és la continuació d'un d'anterior, del 2011. Es tracta de potenciar el vi fet amb la varietat de raïm garnatxa blanca, ja que la major part de la producció mundial d'aquest raïm es concentra a la Terra Alta.
D'altra banda, Jaume Salvat ha explicat que l'enoturisme és una de les activitats t amb més potencial de creixement a la Terra Alta. La comarca disposa de 45 cellers (22 de visitables), 58 allotjaments, 437 activitats enoturistiques, 26 restaurants, 7 agrobotigues i 14 museus, la qual cosa significa, en opinió del tècnic, que hi ha un bon potencial a la zona.
El projecte Terra Alta+ és una acció de desenvolupament inclosa al programa Treball a les 7 Comarques, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada