23/12/17

Mas de Burot organitza un cicle de jornades sobre bioconstrucció i arquitectura rural als Ports



Els promotors del projecte de rehabilitació i projecció turística del Mas de Burot, a Horta de Sant Joan (Terra Alta), organitzen el primer trimestre de 2018 un cicle de jornades de formació sobre bioconstrucció i arquitectura rural al Parc Natural dels Ports. L'objectiu és difondre i formar els professionals del sector en aquest coneixement, que s'està posant en pràctica en el projecte del Mas de Burot.

El programa formatiu es desenvoluparà durant el primer trimestre de 2018 i està dirigit a arquitectes, aparelladors, enginyers, constructors, fusters, propietaris i gent interessada en el patrimoni arquitectònic.
El cicle es dividirà en tres sessions teòriques, a desenvolupar a la seu del Col·legi d'Aparelladors de les Terres de l'Ebre a Tortosa, i dues visites de camp a la mateixa obra. El preu del cicle és de 40 euros i s'expedirà un diploma d'assistència. Les persones interessades es poden adreçar al telèfon 977.44.37.80 o al correu electrònic formacio@masdeburot.cat.

El projecte de Mas de Burot el promou l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, amb el suport del Parc Natural dels Ports, la Generalitat de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors a les Terres de l'Ebre i el Col·legi d'Arquitectes a les Terres de l'Ebre.

Sessions teòriques

El cicle s'obrirà el 17 de gener amb una sessió teòrica per abordar el patrimoni arquitectònic i el mode de vida tradicional al Massís dels Ports, i la rehabilitació de les estructures de fusta. Intervindran l'historiador d'Horta, Salvador Carbó; l'arquitecte de Mas de Burot, Òscar Benet; i l'empresa especialitzada de Tortosa, Turch.

El 7 de febrer serà el torn de la segona sessió teòrica, de caràcter més tècnic, per abordar les bones pràctiques en sostres i cobertes. Intervindran l'arquitecte tècnic Carles Brull; el grup d'arquitectes Investigació Canyera, i altres col·laboradors.

La tercera i última sessió tindrà lloc el 7 de març, amb l'objectiu d'abordar les bones pràctiques arquitectòniques en murs, revestiments verticals, paviments i obertures. Intervindran ponents com l'empresa Recop, la Fundació El Solà, l'Institut Pere Martell, el picapedrer Francesc Xavier Solé i les empreses RS Tecnologia i MillánPlaSol.

En els tres casos, l'horari serà de 16.30 a 19.00 hores.

Sessions pràctiques

La proposta formativa es completa amb dues sessions pràctiques complementàries a les teòriques a l'obra del Mas de Burot, els dies 21 de febrer i 14 de març de 2018. L'horari serà de 10 a 13 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada