23/12/17

L’Oficina Jove de la Terra Alta incorpora un nou tècnic d’orientació educativa i salut


El Consell Comarcal de la Terra Alta aposta per dotar d'un nou servei a l'Oficina Jove, situada a l'edifici del Telecentre de Gandesa, per tal d'ampliar la cobertura als centres educatius de secundària.

A principis de l'any 2015 es va inaugurar l'Oficina Jove de la Terra Alta amb la missió d'acompanyar als joves en el seu procés d'emancipació. Així, el Punt d'Informació Juvenil existent fins al moment va passar a tenir una assessoria de treball especialitzada, així com una gestió més eficient de la Borsa de Treball. No obstant això, la tècnica comarcal (Carme Martí) i el tècnic compartit de Joventut (Marc Sampé) s'encarregaven d'atendre a tots els joves que tenien dubtes sobre altres temàtiques, com per exemple què estudiar, marxar a treballar a l'estranger o com demanar una beca d'estudis.

Un any més tard, amb l'aparició del programa de la Garantia Juvenil de la Comissió Europea, es va desplegar una Xarxa d'Impulsors a tot Catalunya i va permetre l'entrada d'un nou servei situat a l'Oficina Jove, el tècnic especialitzat en tots els projectes vinculats a la Garantia Juvenil (Eloi Giralt).

El passat mes d'octubre, amb la signatura del Contracte Programa amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per part del Consell Comarcal, va entrar a formar part de l'Oficina Jove el tècnic d'orientació educativa i salut (Genís Navarro), que s'encarregarà de coordinar totes les accions que es duguin a terme amb l'Insititut Terra Alta, l'Institut-Escola Mare de Déu del Portal i l'Escola Agrària. A més, hi haurà la possibilitat d'intensificar les relacions amb els serveis educatius (CRP i i EAP) i la infermera del Pla Salut i Escola.

Com a primera activitat directa amb l'alumnat, el passat dia 1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA, es va fer una petita acció amb joves de Batxillerat i Cicles Formatius per tal de fer prevenció amb un joc de preguntes. Per altra banda, el divendres dia 15 de desembre s'ha dut a terme un taller sobre "Tècniques d'estudi" als alumnes de Batxillerat, un total de 42, per tal de dotar-los de recursos i millorar així el seu rendiment acadèmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada