22/6/23

Oficialitzen l'acord entre ERC, Movem i PSC per a la governabilitat del Consell Comarcal de la Terra Alta

Aquest matí, Ramon Jornet, president de la Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de la Terra Alta; Eva Amposta, coordinadora de Movem Terres de l'Ebre, i Joaquin Paladella, diputat del PSC al Parlament de Catalunya; han fet públic el pacte per la Governabilitat del Consell Comarcal de la Terra Alta, acompanyats dels consellers i conselleres que integraran el govern comarcal.

Els representants dels tres partits han expressat que l'Acord és la conseqüència de la voluntat de donar continuïtat al pacte de govern comarcal iniciat fa quatre anys, el qual, va permetre fer un canvi de rumb i de dinàmiques al Consell de la Terra Alta. A més, han destacat que els resultats electorals han reforçat encara més la seva majoria  de govern ja que han passat de sumar 10 conselleries comarcals l'any 2019, a les 11 de l'actual legislatura; davant les 8 que ara té Junts;  la qual cosa els dona tota la legitimitat per governar la institució comarcal.

Un pacte que han reconegut era més difícil de fer ara que no pas en l'anterior legislatura pels diferents pactes locals que s'han produït  als pobles de la comarca, però els tres partits han fet un esforç perquè la Terra Alta ho necessitava.

El govern comarcal tindrà com a principals eixos d'actuació la millora del benestar social i de la sanitat, malgrat que moltes competències en aquest àmbit no corresponen al Consell; i també l'afrontar la manca d'habitatge, així com el foment de la transformació energètica i l'impuls a la governança territorial.

Des de l'experiència i el treball fet durant el darrer mandat, les tres formacions que integraran el govern s'han compromès a actuar de manera coordinada per fer accions que arribin a la gent. I sempre, tenint present que per fer avançar la comarca s'ha de treballar a partir d'allò que els uneix a l'hora d'afrontar els reptes i problemes que els són comuns; independenment de la idiosincràsia política de cada poble.

El pacte de govern estableix que els dos primers anys la presidència de l'ens recaurà en el PSC, concretament en Lluís Agut; i els dos darrers en Esquerra Republicana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada