2/5/22

Gandesa nomena Fill Adoptiu de la ciutat el periodista Tomàs Alcoverro Muntané

Este dissabte, 7 de maig, tindrà lloc l'acte d'entrega del títol de Fill Adoptiu de la ciutat de Gandesa al periodista Tomàs Alcoverro Muntané.

Els actes començaran a les 12 del migdia la plaça de l'Ajuntament, on el consistori oferirà una recepció a l'homenatjat. A continuació, tindrà lloc una cercavila pels carrers de la ciutat acompanyats per la Lira Ampostina fins a arribar a la plaça del Comerç. Allí es pronunciaran els parlaments institucionals de l'alcalde, Carles Luz, i del Fill Adoptiu. L'acte finalitzarà amb una actuació de la Lira Ampostina.

Tomàs Alcoverro Muntané va nàixer a Barcelona l'any 1940, si bé la seua família paterna és de Gandesa. És un dels periodistes més destacats de 'La Vanguardia', a causa de la seua dilatada carrera professional com a corresponsal a Beirut, on va començar a treballar l'any 1970. El 2004 va ser guardonat amb el Premi Manuel Vázquez Montalbán i el 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi. 

Des de l'Ajuntament gandesà es destaca que Tomàs Alcoverro ha mantingut sempre una forta vinculació amb la ciutat i amb la seua casa pairal. Ha escrit també articles i reportatges sobre el món gandesà i ebrenc, i ha participat en diferents actes, festes majors i esdeveniments de Gandesa i la Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada