16/2/22

Proposta de resolució del PSC sobre el reg de la Terra Alta

El grup parlamentari socialista ha presentat al Parlament, una Proposta de resolució en la qual insta al Govern a redactar, al llarg de l'any 2022, el projecte executiu de la VI fase del reg de  la Zona Oriental de la Terra Alta.

 Joaquim Paladella "En situacions de sequera com l'actual, el sector primari viu amb angoixa la falta de pluges en veure com les collites perillen, per això hem de garantir un reg de suport que pal•liaria els efectes d'aquesta. Parlem d'una infraestructura vital i necessària per a la Terra Alta i que avui està completament aturada sense que cap de les fases pendents estigui ni tan sols projectada ni pressupostada pel Govern de la Generalitat".

 L'importància i els beneficis d'aquest tipus de reg no la discuteix ningú. La implantació del reg de la Zona Oriental a la Terra Alta (ZOTA) ha estat decisiu, aportant regularitat a les collites i donant un impuls a la diversificació dels conreus. A més, ha millorat la inversió i dedicació a les explotacions agràries, també en referència a la incorporació de joves, un element clau de futur que avui és absolutament imprescindible per garantir que aquesta comarca d'interior pugui estabilitzar-se econòmicament i demogràficament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada