29/10/21

Jornada "Dones i Terra". Commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, juntament amb la secretària de Feminismes, Montse Pineda, i l'alcalde de Corbera d'Ebre, Antonio Alvarez, inagura aquest dissabte, 30 d'octubre, la Jornada "Dones i Terra" en commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural de les Terres de l'Ebre.

Arreu del món, el 15 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Dona Rural amb l'objectiu de retre homenatge i reconèixer el paper cabdal de les dones en l'agricultura, la ramaderia, la pesca, la indústria agroalimentària i l'emprenedoria rural. Enguany, el Departament d'Igualtat i Feminisme i el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han coorganitzat aquesta jornada per donar visibilitat i reconeixement a les dones dels diversos sectors primaris, el foment de l'emprenedoria, i lideratge i participació d'aquestes en els òrgans de decisió.

En concret, la Jornada "Dones i Terra", que s'iniciarà a les 10.30 hores a l'Església de Sant Pere del Poble Vell de Corbera d'Ebre, serà conduïda per la representant de l'Associació de Dones del Món Rural, Rosa Domènech, i comptarà amb l'espai Diàlegs - amb Gessamí Caramés, cuinera, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3 i Anna Zaera, periodista. Seguidament, una Taula de debat, moderada pe la periodista de la Cadena SER Júlia Albacar, en què es presentaran diverses experiències de dones ebrenques: Rita Faiges, administradora de Rústiques Faiges; Montse Sérvulo, administradora d'Agropasqualet SA.; Núria Alté, copropietària d'Herència Altés; Gessamí Caramés, cuinera i Anna Zaera, periodista.

La cloenda anirà a càrrec de la coordinadora territorial d'Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà, i el director territorial d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada