29/7/21

El PSC ACONSEGUEIX AL PARLAMENT QUE EL GOVERN ATENGUI LA PROBLEMÀTICA DE LES MALALTIES DE LA FUSTA EN VINYA


 

Joaquim Paladella "Em vaig comprometre a aportar una solució des del Parlament per mitigar i corregir aquesta greu afectació que posa en perill les explotacions vitivinícoles donat què suposa una minva important de la rendibilitat d'aquestes, i així ho hem fet des del PSC, perquè els pagesos han d'estar emparats per l'administració".

 

Així mateix, la Proposta de Resolució també insta al Govern a  elaborar un informe de les zones i hectàrees d´afectació en plantacions de vinya en tot el que fa referència a les malalties de la fusta, determinant on s´han tingut d´arrencar i replantar plantacions per aquest problema, així com a elaborar un informe detallat de la situació sanitària de cada un dels vivers catalans referent al grau de control i de prevenció d´aquestes malalties de la fusta.

 

"D'altra banda lamentar que en la mateixa sessió no s'hagi aprovat que dintre de les funcions de l´Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya hi hagi una funció especifica i concreta que faci possible la determinació detallada dels "preus de cost de producció" dels productes dels diferents sectors i zones agràries del camp català".

Continua dient Joaquim Paladella.

 

Aquesta és una reivindicació del món agrari que el què pretenia és què no es facin operacions de compra de productes per davall de preu de cost de producció que perjudiquen seriosament la pervivència del sector agrari, de manera que el preu de venda final del producte guardi relació amb el cost de producció. Una mesura que també repercutirà en benefici del consumidor.

 

"Des del PSC tenim clar que s'ha de donar suport a la pagesia en fets i no solament en paraules. Per aquest motiu, hem portat al Parlament aquesta llarga reivindicació del sector agrícola per tal de  donar una resposta adequada des de la Generalitat als pagesos, per evitar la davallada constant de la renda agrària, i malauradament hem vist com els vots d'ERC, JuntsxCat i VOX s'han alineat perquè aquesta proposta no sigui aprovada".  Acaba dient Joaquim Paladella diputat al Parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada