20/5/21

El vi 'Colinas del Ebro blanc' de la Terra Alta obté 95 punts Decanter

En el darrer número de la revista britànica especialitzada en vins Decanter, els Masters of Wine (MW) Sarah Jane Evans i Matthew Forster i la periodista Beth Willard han tastat 149 blancs monovarietals de cellers espanyols. Entre els seleccionats n'hi ha un de la DO Terra Alta: Colinas del Ebro blanc 2019, un vi 100% garnatxa de De Haan Altés Custom Cuvées (empresa del mateix grup del Celler Herència Altés ubicat entre Gandesa i Batea) que ha obtingut 95 punts. Es tracta d'una puntuació excel·lent que el situa entre un dels vins blancs fet amb una varietat autòctona de més qualitat de l'Estat espanyol i amb una millor relació qualitat-preu. La llista elaborada per la revista Decanter constata el bon moment dels vins blancs, amb estils i preus molt diversos. D'entre els vins tastats, n'hi ha set de qualificats d'extraordinaris (com el Colinas del Ebro blanc 2019) i setanta-set com altament recomanats.

La gamma de vins Colinas del Ebro (que inclou un blanc i un negre) va ser creada pel matrimoni Núria Altés i Rafael De Haan en homenatge als brigadistes internacionals que van lluitar a la Batalla de l'Ebre. Colinas del Ebro blanc és un monovarietal 100% garnatxa blanca, d'un color verd-palla, amb aromes de flors, préssec blanc i meló. En paladar és un vi concentrat, ample i vibrant, amb un petit toc d'amargor.

Aquest vi va ser un dels primers projectes d'Altés i De Haan. I el destí ha volgut que la nova seu del celler Herència Altés que també dirigeixen, estigui ubicada a la finca de Lo Grau de L'Inquisidor, molt a prop del Coll del Moro i envoltada d'altres espais històrics de la Batalla. Des d'aquest lloc, Altés i De Haan treballen i experimenten amb tècniques per millorar el procés de vinificació de la garnatxa blanca, varietat insígnia de la comarca que ha donat prestigi a la DO Terra Alta. I ho fan amb escrupolós respecte per l'entorn, tenint cura de la matèria primera, escollint els millors ceps i treballant segons les exigències de l'agricultura sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada