13/11/20

Justícia afegirà el nom de 40 víctimes de la Batalla de l'Ebre al Memorial de les Camposines

El Departament de Justícia, per mitjà de la Direcció General de Memòria Democràtica, afegeix 40 noms de víctimes de la Batalla de l'Ebre al Memorial de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta). Es tracta de l'homenatge als soldats morts en aquesta batalla, que se celebrarà aquest dilluns 16 de novembre a les 11.30 hores. La consellera descobrirà la placa amb els noms i després pronunciarà unes paraules. 

Els noms de les noves víctimes van sortint a la llum arran de les investigacions de la Direcció General de Memòria Democràtica i de les inscripcions al Cens de persones desaparegudes. Amb aquestes 40 noves inscripcions, el Memorial de les Camposines ja tindrà 42 plaques amb els noms de 1.663 víctimes. L'acte està organitzat conjuntament per la Generalitat, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) i l'Ajuntament de la Fatarella.

Sense familiars per la COVID-19


A l'acte d'enguany no hi haurà els familiars de les víctimes a causa de les restriccions sanitàries provocades per la COVID-19. La previsió és que assisteixin a l'homenatge de l'any vinent.

El Memorial de les Camposines

El Memorial de les Camposines, construït l'any 2005, està situat al peu de l'Ermita de Sant Bartomeu. És un espai que recrea un búnquer i que està concebut com un monument a tots els combatents de la Batalla de l'Ebre, sense distinció d'ideologia, bàndol o origen.

La construcció té un dipòsit de restes humanes de combatents de la Batalla de l'Ebre, com les que encara ara apareixen en diferents punts del territori.

Les Camposines era el lloc de pas entre la ribera del riu Ebre i la primera línia del front republicà durant la Batalla de l'Ebre. Era un punt estratègic per fer arribar els subministraments necessaris per als combats i per a l'evacuació dels ferits. Al novembre del 1938, ara fa 82 anys, la zona va ser ocupada finalment per l'exèrcit rebel.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada