10/6/19

Cooperació i Intercanvi de la DOP Oli Terra Alta amb la IGP Olio Toscana

Jornada d'intercanvi i acte d'agermanament de les dues entitats per fomentar la promoció dels olis de màxima qualitat que s'elabora 

Dimarts arribaran els màxims representants de la IGP Olio Toscana a la zona de producció de la DOP Oli Terra Alta, però abans hi ha una parada a Barcelona al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació on es rebrà a les dues entitats. Després es continuarà la visita per la Terra Alta a plantacions d'olivera, empreses i, com no, podran gaudir d'alguna experiència oleoturística. 
El dimecres tindrà lloc la jornada tècnica que pretén presentar i informar de les característiques principals de la Denominació d'Origen Protegida Oli de Terra Alta: la seva varietat principal, el seu cultiu i la seva elaboració als representants de la IGP Olio Toscana, per tal d'intercanviar i cooperar plegats, amb l'objectiu d'establir estratègies, accions i projectes conjunts i impulsar el sector de l'oli de les dues entitats internacionalment. S'explicaran diversos aspectes sobre el maneig del cultiu de l'olivera i del fruit dels darrers anys, amb la seva evolució. Comptarem amb la col·laboració de l'IRTA i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 En finalitzar la Jornada tècnica, tindrà lloc l'acte d'agermanament de les dues corporacions amb l'entrega de plaques i presents. 

Fins dijous hi haurà un recorregut per diferents termes municipals per donar a conèixer els diferents cultius i varietats. L'oli verge extra és el principal convidat, per aquest motiu es realitzaran diferents tastos d'olis de les diferents empreses inscrites. 

La DOP Oli Terra Alta és molt semblant a la IGP Oli Toscana. Som petites a produir grans quantitats d'oli, però defensem la qualitat i l'origen Oli d'oliva verge extra  fins al més alt nivell. Es prioritza primer la qualitat que la quantitat. La IGP Olio Toscana està més consolidada ja que fa més anys que té el reconeixement Europeu ( 1997) mentre que la DOP Oli Terra Alta és més jove ( 2002). Aquest projecte de cooperació va començar l'any passat amb el viatge de les empreses de la DOP Oli Terra Alta, cap a la zona de producció de la Toscana i ara s'oficialitzarà aquesta cooperació amb un acte d'agermanament, obrint pas a un camí per la planificació d'accions de promoció conjuntes.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada