30/4/19

Èxit de participació en la primera jornada "Els Ports 4.0. Incubadora d'Oportunitats"


Sota el nom "Els Ports 4.0. Incubadora d'Oportunitats",  la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Terra Alta i Ajuntament de Prat de Comte coorganitzen tres sessions de treball col·laboratiu que es duen a terme al centre de visitants del Parc Natural dels Ports, a  Prat de Comte, durant els mesos d'abril a juny. Aquestes sessions estan dirigides a professionals i emprenedors vinculats amb la conservació de la natura, l'educació ambiental , el producte natural i d'artesania i l'entorn del Parc Natural dels Ports, el qual també col·labora en l'organització d'aquestes sessions. L'objectiu d'aquesta proposta és crear sinergies entre aquests professionals,  de les quals en resultin accions amb un retorn socioeconòmic al territori.

Dilluns passat al matí va tindre lloc la primera sessió de treball  de treball col·laboratiu, durant la qual es va donar a conèixer l'origen de la iniciativa d'aquestes jornades: la creació del primer espai de cotreball rural ubicat dins dels límits d'un parc natural com el dels Ports, que s'inaugurarà pròximament al mateix centre de visitants de Prat de Comte. Aquest espai de cotreball estarà gestionat per l'Ajuntament de Prat de Comte i comptarà amb col·laboració del Parc Natural dels Ports i el suport del Consell Comarcal. La part més tècnica de la sessió es va conduir a través de les diferents taules temàtiques en les quals es va fer una anàlisi DAFO i una anàlisi conjunta dels resultats.

La sessió va aplegar una trentena de professionals i emprenedors dels sectors agroalimentari, turístic, d'enginyeria ambiental, gestors de  natura, guies de natura i artesans... vinguts de les diferents comarques de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià i el Matarranya. Tot un èxit de participació per a una sessió que va tindre lloc en el municipi més petit de Terres de l'Ebre, en la qual uns professionals van posar de relleu el talent del territori, els diferents valors i actius, i on es va remarcar la necessitat de crear més col·laboració  publicoprivada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada