22/3/18

Una exposició permanent s'endinsa en els paisatges feréstecs del Parc Natural dels Ports


·       Divendres 23, el Centre de Visitants del Parc a la Terra Alta inaugura una exposició interpretativa que recorre la singularitat dels relleus salvatges i sovint inaccessibles d'aquest territori


Imatge

El Parc Natural dels Ports inaugura demà, divendres 23 de març, una exposició permanent al Centre de Visitants ubicat a Prat del Comte, per apropar a la ciutadania els paisatges singulars d'aquest espai natural protegit, on podem observar grans extensions de paisatges on pràcticament s'ha esborrat l'empremta humana, i imaginar que són molt semblants als paisatges que van conèixer els nostres avantpassats més primitius.

 

La mostra inclou material divulgatiu en diversos formats, com ara monitors, plafons, un vídeo wall i un joc interactiu. Així, combina textos amb imatges fixes i en moviment, per recórrer els paisatges salvatges, feréstecs i sovint inaccessibles d'aquest àmbit.

 

L'exposició s'estructura a partir de cinc blocs de contingut, per explicar com identificar els paisatges naturals, quins són els seus valors, on es troben, quina ha estat la seva evolució al llarg dels anys i com conservar-los.Tres plafons incideixen en la importància dels espais oberts, els paisatges modelats pel foc i els boscos madurs.


Imatge

Exposicions a altres centres de visitants

 

 

A més de l'espai expositiu que demà s'estrena, el Parc Natural dels Ports compta amb dues exposicions permanents més en els centres de visitants que té ubicats al Baix Ebre i el Montsià. Així, GeoPorts, a roquetes, mostra la història del massís des d'una vessant geològica i el llenguatge amagat en les seves roques i fòssils.

 

D'altra banda, l'exposició 'La Vida als Ports', a la Sénia, ofereix un recorregut audiovisual per la vida natural als Ports que s'endinsa en les plantes, els animals i els ambients on viuen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada