9/3/18

La Terra Alta celebra el Dia Internacional de les Dones amb un debat al voltant del món laboral

Ahir va tindre lloc al Casal de la Joventut de Gandesa l'acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones a la Terra Alta, amb la lectura del manifest de la jornada i una taula redona per debatre el paper de la dona en el món laboral.

L'acte el va encetar el president comarcal, Carles Luz, qui va donar la benvinguda al nombrós públic que va aplegar l'acte commemoratius. Seguidament, una representant de Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Terra Alta va fer la lectura del manifest.

La taula redona va aplegar quatre dones de la comarca que treballen en sectors on els homes, tradicionalment, han estat majoritaris, com ara l'agricultura, l'expedició de benzina, la direcció de banca o l'arquitectura, amb la presència de M. Cinta Escudé (exdirectora d'entitat bancària), Núria Galcerà (pagesa), Sara Alcoverro (treballadors de Repsol) i Teresa Arnal (arquitecta tècnica).

Qüestions com la bretxa salarial, la conciliació dels horaris laboral i familiar, la presència de la dona en llocs de responsabilitat, la mobilitat geogràfica en el treball, la cura dels fills, la compartició amb la parella de les tasques domèstiques, entre altres, van ser qüestions que es van plantejar al llarg del debat entre les quatre ponent i, també, entre el públic, que va intervindre de manera espontània per a aportar experiències i opinions pròpies.

La commemoració va comptar amb la presència de representants de diferents institucions de la comarca i de membres de les juntes i sòcies individuals de les associacions de dones dels municipis de la Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada