22/2/18

Catorze restaurants de la Terra Alta participen a les Jornades Gastronòmiques del Corder 2018

La comarca de la Terra Alta celebrarà del 23 de febrer al 25 de març
les novenes Jornades Gastronòmiques del Corder, un certamen
gastronòmic que té l'objectiu de promocionar els productes de qualitat
de la contrada, especialment el corder, però també l'oli i el vi,
entre altres.

En l'edició d'enguany s'han sumat a la iniciativa un total de catorze
restaurants de les poblacions d'Arnes, Batea, Bot, Gandesa, Horta de
Sant Joan, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels
Arcs. A partir d'aquest divendres oferiran menús especials en què la
carn de corder hi serà present, sobretot en els plats principals,
acompanyada de l'oil, el vi, les pastes, la mel, els licors... de la
Terra Alta.

L'acte inaugural va tindre lloc el dijous 22 de febrer a les
instal·lacions del Club Esportiu de Bot, amb la presència del
president comarcal, Carles Luz, i l'alcalde Lluís Agut. També van fer
parlaments el president de la denominació d'origen vinícola Terra
Alta, Joan Arrufí; la representant de la denominació d'origen
protegida de l'oli de la Terra Alta, Candelària Andreu, i la nova
presidenta de l'Associació de Turisme Rural, Carme Miró.

En opinió de l'organització, la preocupació per una alimentació sana,
basada en productes de qualitat, elaborats d'una manera sostenible i
natural està a l'ordre del dia, i cada cop el consumidor valora més
els productes ecològics o integrats, de proximitat, de quilòmetre
zero, i el corder de la Terra Alta encaixa perfectament en aquests
criteris.

El president comarcal, Carles Luz, va indicar que la carn del corder
criat a la Terra Alta té unes característiques especials perquè és el
producte del treball d'uns pastors que mantenen viva la ramaderia
extensiva, tradicional de les nostres comarques, i del sacrifici dels
animals a la mateixa comarca. Tot plegat, segons Luz, és garantia de
qualitat, de benestar animal i de sostenibilitat.

Les Jornades són una iniciativa del Consell Comarcal que compta amb el
suport de la DOP Oli de la Terra Alta, de l'Associació d'Empresaris
d'Hostaleria i de l'Associació de Turisme Rural comarcals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada