1/12/17

Jornada tècnica d’oleoturisme a la Fatarella

El proper 4 de desembre, el casal de la vila de la Fatarella acollirà la jornada tècnica d'oleoturisme "El sector oleícola, motor de desenvolupament agroalimentari, gastronòmic i turístic de la Terra Alta".

Aquesta jornada està organitzada pel Consell Comarcal de la Terra Alta, en el marc del programa" Treball a les 7 Comarques" Terra Alta Més que compta amb suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Fatarella que enguany celebrarà la 19ena Festa de l' Oli els propers dies 9 i 10 de desembre.

Pretén ser un punt de trobada i reflexió sectorial , així com de detecció de noves oportunitats de desenvolupament i va dirigida a professionals tant del sector de l'oli, una indústria molt important a les Terres de l'Ebre, com de la resta del sector agroalimentari en general, turístic i altres sectors econòmics de la comarca.

Entre els ponents, hi haurà representants de:

  • la Fundació Alicia, que presentarà la Guia gastronòmica l'Oli de la Terra Alta

  • l'empresa Cluster Development, que parlarà sobre estratègies de marketing per empreses del sector oleícola

  • el Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre, que explicarà les accions de suport a la promoció i comercialització d'experiències d'oleoturisme


Posteriorment, hi haurà una taula de debat on participaran diverses empreses lligades a la promoció de l'oli, tant de la Terra Alta com d'altres zones de l'entorn. Concretament:

  • Cal Pastor Agroturisme de La Pobla de Cérvoles, Lleida;

  • Oleasoul Travel, agència especialitzada en oleoturisme;

  • Mas de Flandi de Calaceit, al Matarranya;

  • Hotel Restaurant Nou Moderno de Vilalba dels Arcs.

La jornada s'emmarca dins de les accions del programa del Consell Comarcal Terra Alta + finançat pel SOC, que pretén impulsar la dinamització turística del territori i la creació de productes innovadors i competitius que permetin una major visibilitat en els mercats. Enguany s'han portat a terme 2 jornades més, una dedicada a l'enoturisme i la Ruta del Vi de la Terra Alta, i una altra vinculada al cicloturisme amb la Via Verda de la Val de Zafán com a eix conductor.

Es pretén millorar la competitivitat turística de la Terra Alta i posar a disposició de les diverses plataformes de comunicació i comercialització, els productes i experiències que ofereixen les empreses de la zona. D'aquesta manera, es busca ampliar la tipologia de visitants i donar noves oportunitats a les empreses d'augmentar l'ocupació turística i l'activitat laboral a la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada